Afbeelding

SVVN steelt de punten in matige wedstrijd

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - Afgelopen zaterdag trapte SVVN de terugronde af met de return van de wedstrijd tegen VV Kloosterhaar. Al voor de winterstop verkeerd SVVN in goeden doen. Vorige week nog werd een overwinning door een collectief sterk optreden in Hellendoorn. Maar aangezien de onderlinge verschillen in de grote middenmoot miniem zijn moet SVVN alert zijn en blijven. Voor Kloosterhaar liggen de kaarten anders. Wisten zij vorig seizoen zich nog op de slotdag te handhaven, nu wordt het een hels karwei om dit huzarenstukje te herhalen. Ondanks een start met zeven nederlagen weet Kloosterhaar de vijf wedstrijden daarna zeven punten bij elkaar te sprokkelen. Vorige week werd er gelijkgespeeld tegen Wilhelminaschool.

Scheidsrechter Dirk Bos moest er helemaal voor uit Wageningen komen om iets over half drie de wedstrijd met een fluitsignaal de wedstrijd in gang te zetten. In de eerste minuten kreeg SVVN een tweetal kleine kansjes. Veel had het niet om het lijf. Het was zeker niet sprankelend. Al in de 4de minuut gaat het helemaal mis voor de thuisclub. Craig Post gaat op avontuur in de zestien in plaats van dat leer een pleer te geven. Een aanvaller van Kloosterhaar maakt hem de bal afhandig en Craig begaat een overtreding. Stan Ravenhorst benut een cadeautje feilloos.

In de achtste minuut stoomt Jimmy Scharphof op. Hij schiet hard op het doel en noopt de doelman Marcel Wind tot een zwevende redding. Het spel van beide partijen is rommelig. Er worden veel onnodige fouten gemaakt. In de 13de minuut geeft Teun Bakhuis een voorzet van links. De doelman en een verdediger van Kloosterhaar communiceren niet met elkaar. De verdediger legt de bal met zijn borst panklaar voor Melvin Morsink. Die tekent voor de gelijkmaker. Het is Melvins 100ste competitiedoelpunt voor SVVN 1 en zelden zal hij ze zo makkelijk gemaakt hebben.

Een minuut later ontsnapt een aanvaller van Kloosterhaar aan de aandacht van defensie van SVVN. Gelukkig is Michiel Paap er als de kippen bij om een doelpunt te voorkomen. Even later krijgt Melvin Morsink een uitgelezen kans SVVN op voorsprong te zetten na een goede voorzet van Bas Koedijk. Hij vindt doelman Wind op zijn weg naar succes. Toch komt SVVN in de 25ste minuut op voorsprong. Op de rand van zestien wordt Jimmy Scharphof gevonden die met een lage schuiver de 2-1 aantekent. Er gebeurt verder niet veel meer in de eerste helft en zo gaat SVVN met een voorsprong de rust in. Maar het veldspel is te pover om daar veel vertrouwen uit te putten.

SVVN komt slecht uit de kleedkamer. Niet dat gasten uitstekend spelen, maar zij zijn wel beter en krijgen ook kansen op de gelijkmaker. Als in 46ste minuut vuurt Bart Warmink op het doel. Zijn schot gaat over. In de 54ste minuut mist een kopbal van Stan Ravenhorst kracht en precisie om Michiel te passeren. De gelijkmaker kan niet uitblijven en valt uiteindelijk ook. Een balletje buitenkant voet vindt James Radford en hij schiet de gelijkmaker tegen de touwen. De gelijke stand geeft veel beter de verhoudingen op het veld weer. Beide ploegen hebben nog ruim een half uur om de winnende te maken.

De eerste die daartoe een kans heeft is Robin de Jong. Uit een corner kopt hij echter de bal in het zijnet. Het is echter niet zo dat de kansen aan elkaar worden geregen door welke ploeg dan ook. We schrijven alweer de 83ste minuut als een aanvaller geheel vrij op doel kan koppen. Hij mist echter onverklaarbaar de hele bal zodat Michiel Paap eenvoudig de bal kan oprapen. Het lijkt er op dat iedereen zich moet verzoenen met een gelijkspel. Dat zou de krachtsverhouding in deze wedstrijd dan ook prima weergeven. In blessuretijd vuurt Rowan Wijnen vanaf rechts de bal op doel. Keeper Wind stompt de bal omhoog. Teun Bakhuis komt ingelopen en kopt de bal in het doel.

Het zal het winnende doelpunt zijn. In de resterende minuten is Kloosterhaar niet bij machte de verdiende gelijkmaker te produceren. Zo wint SVVN deze moeizame wedstrijd. Slechte zitten er in een seizoen altijd bij. En dan is het wel lekker als je er drie punten aan overhoudt. Maar volgende week zal het tegen een betere tegenstander wel beter moeten voor een resultaat. Dan gaat SVVN op bezoek bij VV Daarlerveen. De wedstrijd op Sportpark De Belt begint om 14.30 en staat onder leiding van de heer Richard Teunissen.