Afbeelding

Goede prestaties zwemselectie ZPC Het Ravijn

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - Goede prestaties zwemselectie ZPC Het Ravijn op de Overijsselse A - kampioenschappen korte baan te Zwolle.

Na twee jaren van corona waarin niet tot nauwelijks kampioenschappen georganiseerd mochten worden, was het eindelijk weer zover. De Overijsselse A kampioenschappen korte baan sprint 2022-2023 konden weer worden georganiseerd. Dit keer werd de wedstrijd gezwommen in Zwolle, in De Vrolijkheid.

Om op de A-kampioenschappen te mogen starten moeten zwemmers voldoen aan limiettijden. Voor ZPC Het Ravijn waren er 5 zwemmers die diverse limieten hebben gezwommen. Het Overijssels kampioenschap werd over 2 dagen verdeeld, zaterdag 21 en zondag 22 januari. Hier hebben we erg goede prestaties gehaald. Onze 5 zwemmers (Tijs, Iris, Dana, Maud en Esmee) zijn in totaal 29 keer gestart. Daarnaast hebben de dames 1 estafette gezwommen.

In totaliteit zijn er 23 persoonlijke records gezwommen; sommigen nipt, anderen een enorme verbetering. Naast deze pr’s zijn er ook nog eens 5 medailles ‘gescoord’. Kortom: de weg naar boven is weer ingezet.

Volgende week zaterdag, 28 januari, vind in Nijverdal in “thuisbad Het Ravijn” de 3e competitieronde van dit seizoen plaats. Op 4 en 5 februari worden in hetzelfde bad in Nijverdal de Overijsselse B kampioenschappen korte baan georganiseerd. U bent allen van harte welkom om ons en de andere zwemmers te komen aanmoedigen.

Wilt u meer weten over de zwemafdeling, dan is op de website: https://www.zpc-hetravijn.nl/sporten/wedstrijdzwemmen/.