Afbeelding

De Zweef heeft zichzelf opnieuw uitgevonden

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - “Na de overgang van de zondag naar de zaterdag een aantal jaren geleden en door de corona-periode heeft onze vereniging zich als het ware even opnieuw moet uitvinden” zo schetste voorzitter Richard Benneker in zijn nieuwjaarstoespraak de “toestand” van voetbalvereniging De Zweef anno 2023.

Bijvoorbeeld: “De vrijwilligers die op zaterdag wat konden doen, moeten nu opeens voetballen en zijn niet meer beschikbaar. Waar eerder de zondag de belangrijkste dag in de kantine was, is dat nu de zaterdag geworden met alle gevolgen voor de barbezetting en zo zijn er nog wel meer voorbeelden te noemen”, aldus de voorzitter.

Dat opnieuw uitvinden is goed gelukt. Benneker signaleerde veel nieuwe energie in het laatste half jaar. Enkele hiervan: 

  • In februari aanstaande wordt er een opnieuw een ouderbijeenkomst gehouden. Dit is een vervolg op de avonden die afgelopen zomer zijn gehouden. Doel is om terug te blikken welke acties al goed zijn opgepakt en waar we samen nog (meer) aandacht aan moeten schenken bij de organisatie van het jeugdvoetbal.
  • De barbezetting is mede door de eerder gehouden ouderavonden met ruim 140 vrijwilligers goed bezet. 
  • Voor de ledenadministratie is een goede invulling gevonden in de persoon van Berthold Broekmate. 
  • Er is sinds kort een werkgroep dames- en meidenvoetbal bezig om deze tak binnen onze vereniging de aandacht te geven die het verdiend. 
  • Komende maand verschijnt een nieuw technisch beleidsplan en de nieuwe technische structuur. Parallel daaraan is het grootste deel van het technisch kader voor het seizoen 2023- 2024 al ingevuld. Hoofdtrainer Niels Kolkman blijft ook het volgende seizoen; net als Tonny van Veen als trainer van het tweede. En de bijbehorende staf doet ook volgend seizoen weer mee. 
  • De plannen voor de verbouwing van de kantine worden steeds concreter en op een aantal onderdelen, zoals de nieuwe bar en de plafonds op dit moment, nader uitgewerkt.
  • Als een van de eerste voetbalverenigingen in de regio is De Zweef begonnen om voor alle vrijwilligers die bij de jeugd werken een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. 
  • De sponsorcommissie weet door een veranderde sponsorformule steeds meer nieuwe sponsoren te binden aan onze club wat zorgt voor financiële stabiliteit.