Afbeelding

Sterren stralen met hun certificaat

Natuur en milieu

NIJVERDAL – Als je ‘s avonds soms mensen met hun hoofd in de wolken ziet lopen; dan is er het volgende aan de hand. Onlangs konden ruim twintig cursisten het welverdiende certificaat in ontvangst nemen omdat ze geslaagd waren voor de cursus: ‘Sterrenkunde voor Iedereen’ bij de Sterrenwacht in het Buitencentrum aan de Grotestraat.

De cursisten moesten op de laatste theorieavond eerst nog wel even een serieuze toets afleggen, maar dankzij de met enthousiasme gevolgde lessen slaagde iedereen en konden alle cursisten het certificaat in ontvangst nemen. Een feestelijk moment!

Extra waarneemavonden

Het weer zat niet altijd mee, en dus kon er gedurende de zes cursusavonden maar beperkt worden waargenomen. Om dat te compenseren zijn er aan aantal extra speciale waarneem-avonden afgesproken in de koepel van de sterrenwacht. Dat de cursisten heel erg goed te spreken waren over de kwaliteit van de cursus en over de beide docenten Frank Helmer en Martend Polman, is wel te zien aan de glimmende gezichten op de foto. Als een welhaast nog beter bewijs mag gelden, dat zich een cursist spontaan aanmeldde als vrijwilliger en anderen als donateur.

Cursus voor jongeren in voorbereiding

Begin volgend jaar in februari start de sterrenwacht een cursus speciaal gericht op jongeren tussen 10 en 15 jaar. Het over boeiende onderwerpen, theorie en praktijk. Ook ruimtevaart, kometen, sterrenstelsels en telescopen komen onder meer aan bod. Voor meer informatie en opgave zie de website: www.sterrenwachthellendoorn.nl.