Afbeelding
Putter Fotografie

Geheimzinnige Ufo’s midden in de belangstelling

Natuur en milieu

NIJVERDAL – Een bomvolle zaal bij de Sterrenwacht, er moesten in allerijl nog stoelen bijgesleept worden. Terwijl op de site al stond dat de lezing van Taede Smedes over Ufo’s volgeboekt was.

Wel een bewijs dat deze met een waas van geheimzinnigheid omgeven waarnemingen volop in de belangstelling staan. De spreker gaf aan de hand van historisch materiaal een uiteenzetting over het fenomeen. “Als kind was ik al gebiologeerd door de sterrenhemel. En bij ons thuis werd door collega’s van mijn vader (hij was buschauffeur) ook gesproken over vreemde verschijnselen en lichten die zij in het stikdonkere land op late diensten gezien hadden.” Zelf weet Smedes heel zeker dat hij ook een keer een Ufo (kriebelende bolen) heeft gezien. Hij heeft ook zijn vader erbij geroepen.

Sinds 70 jaar wordt er door de V.S. onderzoek gedaan naar Ufo’s of ook wel AEP’s. “En wat we zien wordt door tijd en cultuur bepaald. Vroeger werd het misschien wel een elfje of heks genoemd.” Maar er zijn heel veel waarnemingen. Waar verschillende verklaringen voor worden gegeven. Vooral de V.S. Zijn er druk mee (en geheimzinnig) bezig. Ufo’s is het dreiging? Buitenaardse technologie? Misschien komen we er ooit achter... Voor wie geïnteresseerd is en er meer over wil weten; Taede Smedes heeft recent een boek geschreven dat op internet te bestellen is.

Afbeelding
Afbeelding