Afbeelding

Cartoonist Leo Kemper ontwerpt twee series grappige kaarten voor Scoutinggroep in Haarle

Algemeen

HAARLE- Leo Kemper, die wekelijks een komische cartoon maakt voor deze krant heeft zijn creativiteit ingezet voor Scouting Albaldah. Al eerder maakte hij kaarten voor de feestdagen van december. Nu is er ook een serie van vijf kaarten met natuur als thema. Wel hebben ze allemaal iets met scouting te maken. De jeugdleden van Scouting Haarle gaan de kaarten verkopen voor 5,00 euro per setje van vijf kaarten om zo de kas van de groep te spekken.

“Ook verleden jaar heb ik kaarten voor deze Scoutinggroep getekend”, antwoordt Kemper op een vraag. “Zat ik op warme dagen in korte broek wintertaferelen te tekenen. Maar wel leuk om te doen! Dit jaar hebben we in overleg gekozen voor het thema natuur (dieren) gekoppeld aan scoutingactiviteiten.” Hij vertelt dat hij wel vaker voor bedrijven, organisaties of gemeentes een dergelijke opdracht uitvoert. “ Als m’n kaarten een glimlach te voorschijn toveren, heb ik mijn doel bereikt.” De dieren op de natuurkaarten voeren allerlei scoutingactiviteiten uit zoals sporten; hardlopen, hout hakken, touwen knopen, in touwen klimmen en het spoorzoeken. Op de achterkant van de kaart staat met welke activiteit de dieren mee bezig zijn. Om het helemaal herkenbaar te maken hebben ze allemaal de rood-witte groepsdas van Scouting Albaldah om.

Op de kaarten voor de feestdagen wordt er onder meer – net als bij de Haarlese Scoutinggroep gebeurt- gekampeerd of worden er broodjes gebakken boven een vuurtje. 

Kemper heeft al ideeën voor een volgende serie, want er gebeurt zoveel bij de Scouting! Hij vertelt dat hij de vrijwilligers van de scouting in Haarle een fijne en actieve club mensen vindt die heel mooi werk doen en een prachtige groep kinderen begeleiden. Tot z’n spijt moet hij toegeven dat hij zelf nooit lid van de Scouting is geweest. Maar hij maakt dat een beetje goed door te helpen met het ontwerpen van de kaarten. “En dat doe ik met plezier.”

Los van het ontwerp regelt de Scoutinggroep verder zelf het drukwerk. Daar bemoeit Kemper zich niet meer mee. Op de site van Albaldah, www.scoutinghaarle.nl zijn de kaarten te bekijken. Ze kunnen daar ook online tot en met 30 november besteld worden. Bezorging in Haarle en Luttenberg is gratis. Anders komen er portokosten bij. Ook worden er door de vrijwilligers kerstbakjes gemaakt voor 5,00 euro per stuk, die half december in Haarle en Luttenberg worden bezorgd.

Afbeelding
Afbeelding