Foto: Kalvenhaar, ©Dook van Gils.
Foto: Kalvenhaar, ©Dook van Gils. Foto: Dook van Gils

Ga mee ‘OpStap’ vogels kijken in het Reggedal

Natuur en milieu

HELLENDOORN – Woensdag 13 december organiseren wij een ‘OpStap’ excursie Vogels kijken in het Reggedal. Onder leiding van een gids wandel je ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied. Het genieten en herkennen van vogels staan centraal. Deze excursie is geschikt voor de beginnende vogelaar. Waar moet je naar luisteren en vooral in dit jaargetij kijken om vogels snel te herkennen. Naast de min of meer vaste groep jaarvogels die hier verblijven, hopen we ook enkele wintergasten te kunnen spotten. We denken hierbij aan bijvoorbeeld de verschillende soorten ganzen, de grote zaagbek, smient, wintertaling, dodaars, sijs, kramsvogel en koperwiek. Onze gids leert je er alles over. De groepsgrootte is beperkt dus meld je snel aan!

Reggedal/Koemaste/Kalvenaar

Dit gebied wordt doorkruist door de Regge die hier meandert en is een prachtige plek om te wandelen. Op dit moment komen er veel verschillende soorten planten en bomen voor. Het is een vogelrijk gebied met jaarrond ongeveer 100 verschillende soorten vogels, maar ook reeën, konijnen en hazen leven in dit gebied. Paarden en koeien lopen er vrij rond. Deze excursie gaat over verharde paden, waardoor het ook toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn. Het meenemen van een verrekijker is aanbevolen en ook het dragen van laarzen of waterdichte schoenen.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 8 personen. 

Kosten

De kosten zijn € 5,00 per volwassene en € 3,00 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee. 

Ben jij al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,00 per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur.