Afbeelding
Foto: Hennie Bouwhuis

IVN-Lezing: Hoe is het landschap in onze omgeving ontstaan?

Natuur en milieu

HELLENDOORN - Het gebied van de Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal kent een eeuwenlange geschiedenis. Als bewoners zijn we gewend aan onze mooie omgeving. Maar hoe is het gebied eigenlijk ontstaan? En wat is er nu nog van die geschiedenis zichtbaar in het landschap dat door de natuur en de mens is gevormd?

Landschapsbiografie

Op donderdag 16 november komt Linde Stokvis van Landschap Overijssel ons hierover vertellen. Aan de hand van film en foto’s neemt ze ons mee door de geschiedenis van de Sallandse Heuvelrug & het Twents Reggedal, van de voorlaatste ijstijd tot nu. Het accent ligt daarbij op de gemeente Hellendoorn.

Landgoederen De Eversberg en De Sprengenberg

Na de pauze verzorgt de Historisch Kring Hellendoorn-Nijverdal een presentatie over de geschiedenis van landgoed De Eversberg en Stichting Marke Haarle belicht landgoed De Sprengenberg.

Buitencentrum

Deze interessante lezing, zeker voor de bewoners van dit gebied, wordt gehouden op donderdag 16 november in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (zij-ingang), Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. De lezing begint om 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.15 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Nadere info: www.ivn.nl/hellendoorn-nijverdal; h.bouwhuis@hotmail.nl.