Afbeelding

Geef het door vóór 31 oktober

Natuur en milieu

HELLENDOORN - Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. In de gemeente Hellendoorn zijn dan ook steeds meer laadplaatsen voor deze auto’s te vinden. Tot juli 2025 plaatst Vattenfall InCharge nog minimaal elf openbare laadpalen in de gemeente. Om de plaats van deze nieuwe laadpalen te bepalen brengt de gemeente Hellendoorn graag de behoefte van inwoners in kaart, zodat ze daar zoveel mogelijk rekening mee kan houden. Weet u een goede plek voor een openbare laadpaal? Geef het door vóór 31 oktober 2023! 

Hoe geeft u de locatie door?

Geef uw locatie vóór 31 oktober door op www.hellendoorn.nl/locatielaadpaal. Heeft u een foto van de locatie? Dan kunt deze daar ook uploaden.

Waar moet een goede plek voor een laadpaal aan voldoen?

  • Een openbare laadpaal wordt naast twee openbare parkeerplaatsen geplaatst.
  • Deze kan niet bij een boom of andere groenvoorziening worden geplaatst, wel bij een berm of grasperk.
  • Komt de laadpaal op de rand van een stoep te staan bij parkeerplaatsen? Dan moet er voldoende loopruimte om de laadpaal zijn. 
  • De plek is minimaal 250 meter verwijderd van een bestaande laadpaal in de openbare ruimte. 

Hoe gaat het verder?

Na 31 oktober bekijkt de gemeente welke locaties het meest geschikt zijn. Daarbij kijkt ze ook naar de technische mogelijkheden en spreiding over de gemeente. De lijst met de aangevraagde laadpalen bij Vattenfall InCharge is eind november te vinden op www.hellendoorn.nl/laadpalen. Vattenfall InCharge bepaalt vervolgens welke laadpalen daadwerkelijk geplaatst worden.