Afbeelding

IVN paddenstoeldag op de Eelerberg

Natuur en milieu

HELLENDOORN - Ga op zondag 22 oktober met IVN-gidsen op zoek naar paddenstoelen. Voor jong en oud! Paddenstoelen en bladeren kleuren het bos.

Op zondag 22 oktober organiseert IVN Hellendoorn-Nijverdal weer haar jaarlijkse Paddenstoeldag. Dit jaar bezoeken we het gebied rond Krönnenzommer. Er zijn ’s morgens èn ‘s middags wandelingen. 

Rood-met-witte-stippen

“Onder leiding van paddenstoelgidsen gaan we op zoek naar de bijzondere kleuren en vormen in de ‘zwammenwereld’. Vinden we misschien de Sponszwam en Gele hoorntjes of halen we onze neus op voor de Grote stinkzwam? De ‘rood met witte stippen’ proberen we zeker te vinden” zo klinkt het.

U kunt kiezen

Er zijn wandelingen van verschillende afstanden. Ook zijn er speciale kinderwandelingen. U kunt meedoen aan de ochtendwandelingen om 11.00 uur of de middagwandelingen om 14.00 uur. De start is bij Woonzorgcentrum Krönnenzommer, Sanatoriumlaan 20, 7447 PK, Hellendoorn. Aan het eind van de wandeling is er een kleine tentoonstelling over paddenstoelen en kunt u iets drinken. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Informatie: www.ivn.nl/hellendoorn-nijverdal / gerardtenhave@hotmail.com, tel: 06-1243 4549.