Afbeelding

Kinderboekenweek is gi-ga-groen

Natuur en milieu

NIJVERDAL - “In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en doen. Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om alle moois van de natuur te zien! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten.” Dit alles staat op de website van de Kinderboekenweek!

Zeventien schoolklassen

Tijdens de Kinderboekweek kwamen 17 schoolklassen naar het buitencentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal. Medewerking werd verleend door IVN-Hellendoorn-Nijverdal, het CNME, ZINiN bibliotheek en Staatsbosbeheer. Na een voorleesmoment, dat hoort toch echt in de Kinderboekenweek, gingen de kinderen in kleine groepjes op avontuur in het bos. Onderweg deden de kinderen allerlei Gi-ga-groene opdrachten en spelletjes. Wisten jullie dat er allerlei groene dieren zijn? Van halsbandparkiet tot groene sabelsprinkhaan, van groene slang tot groene rups.

Onderweg gingen de kinderen op zoek naar de ‘groene vuilnismannen’ van het bos. Het krioelt van pissebedden, oorwurmen en slakken die meehelpen het bos ‘opgeruimd’ te houden. Buiten is het echt een feestje en daar horen slingers bij. Van allerlei groene materialen maakten de kinderen een groene slinger.

Het is herfst en de bladeren verkleuren, maar eerst waren ze gi-ga-groen! Dus met elkaar opzoek naar groene en bontgekleurde bladeren. En kijk ondertussen eens goed naar de verschillende vormen die de bladeren hebben. Je wordt toch echt verliefd op de natuur, dus tijd om een boom te knuffelen! Dat is pas echte gi-ga-groene liefde.

En wat is het dan heerlijk om door het speelbos weer terug te wandelen. Men zegt: “Alle juffen, meesters, vaders, moeders dank jullie wel dat jullie met de kinderen op Gi-ga-groen avontuur kwamen. Ook een applaus voor alle vrijwilligers die de Kinderboekenweek tot een gi-ga-groen succes maakten en de ZINiN bibliotheek voor het uitlenen van de boeken. Het was een gi-ga-groen feest!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding