Zakelijk

Zen en soep. Zen.nl Nijverdal viert 1e lustrum.

Zen.nl in Nijverdal: 5 jaar

NIJVERDAL - Het Meditatiecentrum Zen.nl in Nijverdal, in het hart van Overijssel, bestaat 5 jaar. En dat wordt gevierd op zaterdag 4 september. Met soep. ‘Als ik eet, dan eet ik’, zei een beroemde zenmeester en gaat over onverdeelde aandacht, leven in het nu.

‘Zenmeditatie is niet iets wat zo maar tot verbeelding spreekt’, vertelt Harry Mengers, zenleraar en oprichter, ‘En toch hebben meer dan 400 mensen uit heel Overijssel de afgelopen 5 jaar inspiratie weten te vinden in het Centrum’.

Veelal is onrust, piekeren, een vol hoofd of slaapproblemen een aanleiding om iets te ondernemen. En zenmeditatie blijkt daar een goede uitweg in te betekenen. ‘Misschien is het wel mijn praktische aanpak. Dat mag je van mij verwachten als nuchtere Achterhoeker’, vertelt Mengers met een glimlach.

En zen biedt tegelijktijd diepgang. Uiteindelijk kom je terecht bij je eigen levensvragen’, illusteert Mengers, ‘Waar word ik gelukkig van? Waar kom ik mijn bed voor uit? Hoe kan ik beter voor mijzelf en anderen zorgen? Het zijn belangwekkende vragen. En het mooie is dat cursisten zelf vaak het antwoord wel weten. Zij krijgen van mij geen dogma’s, geen wetten, geen regels of een overtuiging mee. ‘Geloof mij niet, ga zelf op zoek naar de juiste antwoorden’, zeg ik er vaak bij. Het is een kwestie van de deksel eraf halen, letterlijk ont-dekken’.

‘Verstilling, mediteren en allereerst aandacht voor jezelf helpt bij het inzicht vergroten in jezelf, tot de kern te komen. In de cursussen en ook

met coaching word je daarin op weg geholpen. En als je die ontdekking gedaan hebt, maak je betere keuzes, voelt het rustiger en kun des te meer voor anderen betekenen.’

Zen is praktisch en alledaags. En oefent veel met aandacht voor het alledaagse.

En ‘aandacht’ is het motto van het lustrumfeest. ‘Als ik eet, dan eet ik’, is een uitspraak van een beroemde zenmeester. Stel je voor! Dus we gaan soep (met aandacht) eten voor alle nieuwsgierigen, fans, cursisten en oud-cursisten in en rond het hart van Overijssel: Nijverdal. En we gaan nog meer aandachtsoefeningen doen en een quiz.

Het programma start om 15:00 uur aan de Piet Heinweg 1b en waaiert uit over Nijverdal. Meld je vast aan en ga naar: https://www.zen.nl/nijverdal/zenactueel/zen.nl-nijverdal-viert-feest/.

En wil je kennis maken met zenmeditatie kom dan naar de proeflessen in augustus en september in het Zen.nl Meditatiecentrum, Piet Heinweg 1b, Nijverdal. Ga voor aanmelding naar https://www.zen.nl/nijverdal/gratis-proefles.html. De introductiecursussen starten vanaf dinsdag 7 september.