Zakelijk

Wilko Scheer: “Waarom zou je zo’n product niet kopen?”

Tweedehands witgoed voor aantrekkelijke prijs bij WGS Witgoed

RIJSSEN - Wilko en Gerda Scheer, eigenaren van WGS Witgoed, zijn online via de webshop goed vertegenwoordigd, maar zitten ook gevestigd aan de Handelsweg 9 in Rijssen. Op woensdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 13.00 uur kan men terecht in de showroom.

Bij WGS Witgoed kan men terecht voor: wasmachines, vaatwassers, drogers, koelkasten en vriezers van A-merken zoals Miele, Bosch, AEG en Siemens. En aanverwante artikelen, zoals combimagnetrons en stofzuigers. Wilko merkt dat die producten nog altijd in trek zijn. “Je merkt natuurlijk nu wel dat refurbished witgoed wel populair is. Het is volledig getest en nagekeken en altijd met garantie. Waarom zou je zo’n product niet kopen?”

Prijs-kwaliteitverhouding
Volgens Wilko is voornamelijk de prijs aantrekkelijk voor consumenten. “De prijs is heel aantrekkelijk en ze krijgen een product die nog jaren mee kan. Je kunt natuurlijk nooit zeggen hoe lang het mee kan, maar de machines zijn van een goede kwaliteit.”Sinds 1 januari 2020 bezorgt WGS Witgoed in heel Nederland. “Het is erg grappig om te zien dat producten van WGS in bijvoorbeeld Maastricht staan”, gaat Wilko verder.

Online verkoop
Sinds enkele jaren is de online markt steeds belangrijker voor ondernemers en daar heeft WGS Witgoed ook mee te maken. Het bedrijf heeft een vestiging in Rijssen, maar 85 á 90 procent van hun verkochte producten gaat via de webshop. “Sinds 1 januari focussen we ons vooral op de onlineverkoop en dat is een heel erg goede zet geweest. Wij krijgen niet veel mensen in onze hal van ca 600 m2. Onze showroom is wel anderhalve dag open voor de lokale mensen, zodat ze producten kunnen bekijken. Maar we steken veel energie, tijd en geld in de webshop, zodat het net lijkt of de mensen echt aan het winkelen zijn.”

Advies
Waar dus niet veel consumenten in de hal langskomen, krijgen ze wel vaak informerende klanten aan de telefoon. “De mensen willen graag een bevestiging door de telefoon en vragen vaak om advies. De mensen hoeven niet langs te komen, maar we bieden ze wel die mogelijkheid. We merken gewoon dat mensen het fijn vinden dat ze die kans wel hebben.”

Contact opnemen
Voor meer informatie of het maken van een afspraak: tel. 06 - 153 623 54 of www.wgswitgoed.nl. Langs komen kan op woensdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur aan de Handelsweg 9 in Rijssen.