Zakelijk

Tuincentrum en hoveniersbedrijf Gerben Calkhoven alweer 12,5 jaar aan de Rijssensestraat in Nijverdal

Op een zonnige middag vertelt Ria Calkhoven over het feest dat zij en haar man Gerben gaan vieren met de medewerkers, omdat het bedrijf 12,5 jaar geleden verhuisde van de Brakenbeltsweg naar een splinternieuw tuincentrum aan de Rijssensestraat 280B. Ter gelegenheid van het jubileum zijn er allerlei acties waar twee goede doelen en de klanten van kunnen mee profiteren. Zaterdag 21 september, het begin van de herfst, is de grote dag!

NIJVERDAL – Het is altijd een genot om bij Calkhoven de kas in te gaan; je laten bedwelmen door al die bloemen, planten, kleuren en geuren. De bijtjes die er rondzoemen. Gewoon een feest! “Nee, we hebben er geen spijt van gehad dat we verhuisd zijn”, zegt Ria nadenkend. “Het is een goeie keuze geweest. Hoewel het in het oude tuincentrum toch ook wel gezellig was. Hier is het allemaal strakker en moderner en dat werkt zeker voor de medewerkers veel prettiger.” En ze vervolgt: “Er zijn nog veel meer voordelen, nieuwe energiezuinige installaties voor verwarming, verlichting en watervoorziening. Bovendien zijn we hier veel beter zichtbaar. Het tuincentrum zit aan een doorgaande weg, waar we borden met aanbiedingen kunnen plaatsen. We hebben hier gewoon meer aanloop, ook uit plaatsen als Rijssen en Enter.”

Het groen zit bij de familie Calkhoven niet alleen in de vingers, maar ook in de genen. Al in 1932 begon de opa van de huidige eigenaar met het groenbedrijf, dat door zijn zoon werd overgenomen. Sinds 1985 staat Gerben Calkhoven, de derde generatie, aan het roer van het tuincentrum en hoveniersbedrijf. Het jubileum wordt extra feestelijk gevierd, omdat vier medewerkers vanaf het begin aan de Rijssensestraat, dus ook 12,5 jaar, in dienst zijn. “Erica Draaijer, Wendy Scholten, Jeannette Nijendijk zijn de dames die vanaf het begin mede het bedrijf hebben opgebouwd en zien groeien. Wilfried Kemper kwam iets later, maar deelt mee in de feestvreugde”, vertelt Ria.

Van 2 tot en met 20 september heeft Calkhoven een bijzonder mooie actie: bij de kassa staan twee bakken, een voor Stichting Zonnewoud en een voor ZorgAccent. Klanten die tijdens de actieperiode iets kopen kunnen hun kassabon met naam, adres en telefoonnummer erop in een van de bussen stoppen. De bus van het goede doel waarin de grootste opbrengst zit, krijgt een mooie boom, een groenblijvende Magnolia van Calkhoven. De hoveniers komen de boom planten. Op 21 september wordt de uitslag bekend gemaakt. Ook de klanten worden niet vergeten; uit de bakken worden drie bonnen getrokken die in de prijzen vallen.

Daarnaast zijn er allerlei speciale kortingsacties zoals een stoffer en blik, een bolchrysant, een krans, een regenmeter, najaarsmest... Dubbele groene vingers...

Allemaal leuke dingen voor de klanten, maar het belangrijkst blijft toch dat bij Calkhoven de medewerkers alles doen om de klanten eerlijke en goede voorlichting te geven over de inrichting van hun tuin en verzorging van bloemen en planten. Toen we met dit interview bezig waren, werd dit prompt bevestigd; er kwam een klant die spontaan vertelde 'Ik ben vanmorgen al geweest en heb bij andere tuincentra m'n licht opgestoken, maar ik kom toch hier mijn bestelling plaatsen'. Met een blij en tevreden gezicht helpt Ria Calkhoven de klant verder. Als die vertrokken is lacht ze: “Ja, eerlijk en ter zake kundig advies dat geven we graag en dat stellen mensen op prijs!”

Info over de feestmaand staat ook op de website en Facebook-pagina.