Zakelijk

Speelgoedwinkel Top1Toys opent in september deuren in Nijverdal

NIJVERDAL – De gemeente Hellendoorn krijgt weer een echte speelgoedzaak. Twee super enthousiaste ondernemers Ramon Prenger en Christiaan Hoek zetten hun schouders onder een nieuwe speelgoedzaak in Nijverdal. De twee werkten bij Intertoys aan de Grotestraat en zetten in feite hun werk als franchisenemer bij een andere speelgoedcombinatie voort. Ook in hetzelfde vertrouwde pand.

“Waarom Intertoys de Nijverdalse vestiging sloot? Ik denk dat het mede te maken heeft met de opgebroken Grotestraat. Het is logisch dat we toen niet zo goed draaiden. Dat was bij meerdere ondernemers het geval”, merkt Hoek op. De twee zakenmannen hebben er alle vertrouwen in dat de speelgoedzaak een plaats in Nijverdal verdient. Van alle kanten hadden ze gehoord hoe jammer de klanten het vonden dat Intertoys uit Nijverdal verdween.

In de nu bijna nog compleet lege ruimte leggen ze hun plannen uit. Alleen een groene boom met een slang erin, midden in de winkel, is het begin van de nieuwe look. Zonder speelgoed in het pand is pas goed te zien hoe groot de oppervlakte is. Prenger verklapt: “Het was altijd wel een droom om zelf een speelgoedzaak te hebben. Maar op deze manier, dat hadden we niet verwacht. Het was dé kans.” Compagnon Hoek: “Het is ook heel vertrouwd en ik ken de klanten.” Als franchisenemer mogen ze gedeeltelijk hun eigen koers varen en willen ze meer inspelen op wat hier in de buurt aan speelgoed in de belangstelling staat. “We gaan bijvoorbeeld wat meer met speelgoed landbouwvoertuigen doen.”

Beide heren hebben zelf een aanzienlijk bedrag in hun onderneming gestoken. “Als startend ondernemer hoef je tegenwoordig echt niet meer naar een bank te gaan”, leggen ze uit. De rest van hun investering denken ze via een crowdfundings platform bij elkaar te krijgen; via de site geldvoorelkaar.nl moet de laatste 75.000 euro komen. De site is online en het dossier is op de site ter inzage. “Wie daar investeert, krijgt 8,5 procent rente. Dat biedt een spaarrekening niet.” Beiden zijn ze unaniem in hun lof voor de hulp van plaatsgenoot Etzel Steinhage van bedrijfsadvies en – begeleidingsbureau Interestium.

De opening van Top1Toys staat voorlopig gepland op medio september: “We beginnen dan met de najaarscollectie. Natuurlijk met de nodige tamtam als popcorn en openingsaanbiedingen en we hebben ook het grote speelgoedboek. Bedrijven die eerder bij Intertoys hun bestellingen deden, kunnen nu bij ons terecht.”