Zakelijk

Relaxte sfeer en prettig advies bij BRIL wonen in Nijverdal

NIJVERDAL – BRIL wonen kun je rustig een begrip noemen in de gemeente Hellendoorn. Er wordt gesproken over die woonwinkel op de hoek van de Meyboomstraat, waar je voor van alles en nog wat terecht kunt. Al 23 jaar staat de vriendelijke en deskundige John Bril op de zaak. In het begin als bedrijfsleider bij de Gordijngigant, nu als franchisenemer bij de bekende interieurorganisatie Colors@Home.

 

John Bril ziet de toekomst positief tegemoet. Enthousiast is hij over zijn locatie en de opfrisbeurt van het centrum van Nijverdal. Hij vertelt: “Ik heb best wel last gehad van de bouw van de tunnel en veranderingen in de Grotestraat. Maar nu is dat allemaal achter de rug en het is hier heel mooi geworden. Ook de Meyboomstraat ziet er echt heel aantrekkelijk uit. En er is veel gratis parkeerruimte voor mijn klanten. Helemaal super! Ik merk het ook aan de mensen die bij mij in de zaak komen. Die vinden net als ik dat Nijverdal enorm opgeknapt is.”

In 2000 verkocht de eigenaar van de Gordijngigant zijn zeven zaken in de regio. John Bril heeft de Nijverdalse vestiging toen overgenomen. Dat hij nu de enige van de zeven vestigingen is die nog steeds volop in bedrijf is, zegt wel iets over zijn drive en deskundigheid. Om zijn klanten zo goed mogelijk te helpen hun woning naar hun wensen in te richten is steeds zijn doel. Als de consument dan tevreden is, is hij dat ook. Stuur hem een mailtje en hij reageert direct. Op alle gebied is hij door zijn jarenlange ervaring een goede adviseur. “De meeste klanten komen wel anders dan vroeger. Ze hebben vaak op internet al van alles opgezocht. Dat ze zich daar oriënteren vind ik goed, maar op internet zie je toch niet alles. Ik help hen graag de juiste keuze te maken. Want weet je, op de pc is de kleur toch net anders dan in de stalenboeken.”

 

Ruime keuze

 

BRIL wonen heeft het complete plaatje voor woninginrichting. Van vloeren, kleden, kussens, gordijnen, raamdecoratie, plissé- en vouwgordijnen en houten jaloezieën. John Bril is eigenlijk van alle markten thuis. Kleinere klussen voert hijzelf uit. Mocht het nodig zijn, dan helpt zijn vrouw in de zaak. Vaak ook gaat hij 's avonds bij de klant thuis kijken hoe iets het beste uitgevoerd kan worden. “Bovendien kan ik dan ter plekke een prijs uitrekenen.” Voor grote klussen maakt hij gebruik van de diensten van zijn vaste compagnon Berghuis uit Westerhaar. “Dat is ook een Colors@Home zaak. Ik werk al jaren met hem samen.” Met Kluszon uit Raalte heeft BRIL wonen ook een soort samenwerking. “Als ik bij klanten kom die ook buitenzonwering nodig hebben, leg ik het contact. Ik kom ook uit Raalte, ken de mensen van Kluszon. Toen Stelling stopte, is dat vanzelf zo gegroeid. Daarna was er nog even een zonweringsbedrijf in Nijverdal, maar nu is er niets meer.”

 

Jarenlange binding

 

John Bril is er best trots op dat klanten hem lang trouw blijven. “Als kinderen van klanten het huis uit gaan om bijvoorbeeld te gaan studeren, word ik vaak gevraagd om hun kamer in te richten. Ik vermoed dat dat komt omdat ik altijd oplossingsgericht advies geef. Dat wordt echt gewaardeerd heb ik gemerkt. Zelfs de bouwmarkten sturen mensen door naar mij. Als daar gevraagd wordt om een bepaald steuntje en dat daar niet te vinden is, zeggen ze 'Probeer het eens bij Bril op de hoek van de Meyboomstraat'. Meestal kan ik dan wel helpen en dat vind ik zelf ook gewoon heel fijn!”

 

BRIL wonen, Colors@Home is gevestigd aan de Meyboomstraat 10 te Nijverdal. Telefoon 0548 – 62 06 80 of mail bril@colorsathome.nl of www.colorsathome-nijverdal.nl.