Zakelijk

Personeel zet Nijverdalse superondernemer Herman Wibbelink in het zonnetje

NIJVERDAL – Wibbelink is al meer dan 100 jaar een Nijverdals begrip. Een zaak, waar je nu terecht kunt voor allerlei artikelen op het gebied van onder meer doe-het-zelf, werkkleding, dier, en tuin(hout). Ook heeft Wibbelink een sleutelservice. Een zaak die van vader op zoon overging.

Begonnen als vervoerder en overslagbedrijf aan een al lang verdwenen spoorlijn. Door de zoon verder uitgebreid; kolen, olie, een tankstation. Vervolgens naar de derde generatie, Herman Wibbelink, die flink investeerde en renoveerde en nu geassisteerd wordt door zijn twee dochters.  Al de vierde generatie die in de zaak werkt. Een echte op en top familiezaak. Herman heeft z'n sporen meer dan verdiend, want niet alleen is hij de eigenaar van de zaak die zijn naam draagt, ook is hij de oprichter van de grote landelijke keten Uw Groene Vakwinkel. En bovendien actief in De Gouden Winkelrand.

Herman is afgelopen week 65 jaar geworden en het personeel was van plan er een groot feest van te maken. Door corona wordt dat uitgesteld naar de zomer van 2022. Maar die belangrijke mijlpaal in het leven van hun baas zomaar voorbij laten gaan, nee dat wilden ze niet. “Hij is nog jong van geest, je zou hem geen 65 geven, maar toch wordt het tijd dat hij het wat rustiger aan gaat doen”, zegt bedrijfsleider Ivo van der Zeijden. “We hebben een leuk team van dertien man en hebben Herman mooi in het zonnetje gezet!”

Levensgroot spandoek
Er is een levensgroot spandoek aan zijn huis opgehangen met de prikkelende tekst 'Herman is jong van geest, maar ligt graag even op de bank als-ie uit is geweest!' “Want de jarige houdt wel van een feestje op zijn tijd. Geweldig dat hij zoveel hart heeft voor de zaak en dan te bedenken dat hij is begonnen als autoverkoper”, merkt Ivo op. “Het gezamenlijke personeel heeft hem een heel mooi cadeau gegeven; een bijzondere en grote barometer. Elke dag kan hij nu kijken wat het weer gaat doen. Die kon niet verzonden worden, ik moest hem persoonlijk ophalen.”

Maar dat was niet de enige verrassing, de jubilaris kreeg ook een mooie weegschaal; waarschijnlijk net zo oud als hijzelf en keurig opgeknapt. “Die kwam uit een pand waar we opslag hadden in Rijssen. Herman wist niet dat-ie er nog was. Dacht waarschijnlijk dat-ie was weggegooid. En dan doet leverancier Gardena ook nog een duit in het zakje, de firma geeft als verjaardagscadeau een robotmaaier.” Lachend zegt Ivo: “Kan Herman niet meer zeggen als hij even weggaat dat hij het gras moet maaien!”
 

Kerstbomen
Voor grasmaaien is de tijd nu wel voorbij. Bij Wibbelink zijn ze druk bezig met de kerstbomen. Die worden al jaren bij een kweker in Delden gehaald. “Natuurlijk de Nordmann. Ze zijn pas vers gekapt en blijven daardoor veel langer groen en laten geen naalden vallen. Tegen Sinterklaas zijn we ze wel kwijt”, denk ik zo.