Zakelijk

Per 15 februari 2021 opent hypermoderne tandartspraktijk De Kruidenhof aan het Kuperserf

NIJVERDAL – Dagelijks neemt tandarts Marc Kollenhof wel een kijkje om te zien hoe ver het is met de vorderingen voor zijn nieuwe praktijk aan het Kuperserf 5-7 in de Kruidenwijk. Hij bespreekt alles en houdt de vorderingen nauwlettend in de gaten. De inrichting en verbouwing liggen goed op schema. “De Kruidenhof is een samenvoeging van Kruidenwijk en mijn achternaam”, vertelt hij lachend op een bankje in de zon voor de praktijk. Een interview binnen is niet mogelijk, er zijn nog geen zitplaatsen en er wordt getimmerd en geboord. Maar wel met een ander soort boren dan waarmee Kollenhof gaat werken. 

 

Eerder had hij tien jaar een praktijk in Enschede. “Daarna heb ik het even kalm aangedaan. En nu dan deze vestiging. Het wordt een tandartspraktijk 2.0.” Kollenhof, afkomstig uit Enschede “Ja, ik ben een echte Tukker”, woont nu met zijn vrouw en zoontje in Almelo.  Maar hij denkt erover richting de gemeente Hellendoorn te gaan. Zijn vrouw gaat in het nieuwe behandelcentrum een personeelsmanagement functie bekleden. Bij onderzoek had hij gemerkt dat er in de gemeente Hellendoorn drie tandartsen tegen de pensioenleeftijd aan zitten. En bovendien dat in de zich nog steeds uitbreidende Kruidenwijk, met zo'n 8.500 inwoners, geen enkele tandartspraktijk is. Daarnaast zegt hij: “Het lijkt me fijner om in een dorp te werken. De mentaliteit is er wat rustiger, gemoedelijker. Daar houd ik van. De stad heb ik wel gezien.” In De Kruidenhof komen ook de patiënten van de praktijk van mondzorgcentrum Van Houten uit Hellendoorn dat door Kollenhof is overgenomen. En er is ruimte voor nieuwe inschrijvingen. 

 

“Al toen ik 10 jaar was, schijn ik gezegd te hebben tandarts te willen worden”, zegt Kollenhof. “Het past bij me. Ik ben een detaillist; werk graag op de vierkante millimeter.” Hij is dan ook gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen. In De Kruidenhof waaraan nu gewerkt wordt door een gerenommeerd bedrijf voor de inrichting van tandartspraktijken komen vier behandelkamers. Het wordt een 'groen' gasloos centrum met infraroodverwarming via panelen. De tandarts verklaart: “Hier gaat straks alles conform de huidige tijd. Digitaal dus. Gipshappen, bijvoorbeeld, is echt verleden tijd.” 

 

Mondzorgkundige 

De Kruidenhof is nog op zoek naar een mondzorgkundige. Wie zin heeft om in een supermodern gespecialiseerd centrum te gaan werken, kan contact opnemen met Marc Kollenhof. Dat kan via tpkruidenhof.nl of 0548-656050. Marc zit in z'n vrije tijd niet stil; hij gaat graag mountainbiken en is regelmatig in de fitnessstudio te vinden. “En niet in de laatste plaats besteed ik tijd aan mijn huis, gezin, mijn zoontje van drie.” 

Reacties

Hallo,

Ik zoek een tandarts die doet aan inplantologie. Door mijn osteoporose kan ik niet normaal kauwen. Ik zoek iemand die bekend is met de nieuwste snufjes. Nu ben ik bij het Centrum omdat mijn tandarts ermee stopte. Deze tandarts is wat ouder.