Zakelijk

Pannenkoekenhuus Marle weer open van woensdag tot en met zondag

MARLE – Het terras van het Pannenkoekenhuus ziet er reuze gezellig uit met veel mooie bloembakken. Overal vrolijke plantjes op de tafeltjes. Het is de trots van Henk van der Vegt, de eigenaar. “Ja”, zegt hij “de mensen komen speciaal hier koffiedrinken om van de bloemen op het terras te genieten. Leuk hè, dat vind ik geweldig.”

Na de moeilijke coronaperiode is het Pannenkoekenhuus Marle weer volop in bedrijf. En uit eigen ondervinding: de pannenkoeken daar in Marle zijn onovertroffen! Je weet gewoon niet wat te kiezen, er staan er zoveel op de menukaart. Hartig, zoet, met een landenthema... Dat is dan meteen een goede reden om een tweede bezoek aan het mooie Marle te brengen. Van der Vegt is echt een specialist op het gebied van pannenkoeken bakken. Natuurlijk draait hij ook voor poffertjes zijn hand niet om. En voor wie een glutenvrij of lactosevrij dieet heeft, dat is geen enkel probleem. Kinderen kunnen zich hier prima vermaken want er is een grote speeltuin en welk kind houdt nou niet van pannenkoeken? 

Niet alleen pannenkoeken
Maar het is niet alleen pannenkoek wat de pot schaft; ook soepen en broodjes als lunchgerecht. Of voor 's avonds lekkere platedishes met een gehaktbal, schnitzel of burger met garnituur of salade en frietjes. Eigenlijk is het Pannenkoekenhuus Marle gewoon een volwaardig restaurant! Niet voor niets zit Van der Vegt al jarenlang in het vak. “De coronatijd vond ik wel lastig”, vertelt hij. “Enkele leden van mijn personeel hebben een andere baan gezocht in een supermarkt. Maar gelukkig heb ik nu weer wat nieuwe meisjes in bediening. Eindexamenleerlingen uit Marle, Hellendoorn en Vroomshoop. Zij leren het al aardig.” Horecapersoneel vinden is voor meerdere zaken in de omgeving niet echt gemakkelijk.

Er op uit
Intussen zijn de verzorgde huifkartochten weer begonnen. Leuk voor een (uitgesteld) familiefeestje. Ook gaat Henk weer op pad met de mobiele pannenkoekenkraam met daarachter een klein mobiel blikkenmuseum. Hiermee bezoekt hij vooral senioren in verzorgingshuizen. “Mensen krijgen dan een pannenkoek en ik laat oude blikken zien en vertel daar wat over. Het roept bij de bewoners herinneringen aan vroeger thuis op en je merkt dat het hen raakt.”

Verkoop uit snoepwinkeltje en blikkenmuseum
Naast het Pannenkoekenhuus bevindt zich een snoepwinkeltje uit grootmoeders tijd en het Nationaal Blikkenmuseum. In het blikkenmuseum vind je alle mogelijke blikken uit heden en verleden. “Maar ook heel veel dubbele”, laat Van der Vegt weten.”Ik heb de zolder opgeruimd en de dubbele items zijn nu te koop. Er is van alles in de aanbieding, oude snoeppotten, koffiepotten, koffiemolens en natuurlijk veel blikken...” Voor mensen met een hang naar nostalgie is het een waar walhalla. “Een jong stel uit Amsterdam was helemaal verrukt en heeft voor 150 euro spullen gekocht om hun woning in een bepaalde stijl in te richten.”

Opvolging
Henk van der Vegt is nu 65 jaar en wil op termijn zijn zaak wel aan goede opvolgers overdragen. “Een enthousiast jong stel, bijvoorbeeld”, denkt hij hardop. Hij heeft keihard gewerkt om tot dit resultaat te komen en is van plan als het kan het wat rustiger aan te gaan doen. “Meer tijd voor m'n kleinkinderen vrij te maken.” 

Op de site pannenkoekenhuusmarle.nl staat alles over de mogelijkheden, kaart en openingstijden. En even lachen als je de foto van Henk ziet met de tekst 'Ik kieke wa hellig, ma 't is bie oons machtig gezellig'. Inderdaad lijkt het of Henk van der Vegt er patent op heeft om op foto's met een strenge of kwade blik te poseren. Maar hij is echt een goede gastheer en een vriendelijke horecaman!