Zakelijk

Nijverdalse horeca blij met versoepelingen: ‘Eindelijk’

NIJVERDAL – Hét moment waar de horeca in Nijverdal al weken naar toewerkt, is bijna aangebroken. Vanaf vrijdag 5 juni mogen eet- en drinkgelegenheden (binnen) weer open. De horecaondernemers in Nijverdal zijn blij dat er steeds meer mag, zo ook Clement Geurtse – eigenaar van De Jongens Food & Lifestyle.

“We zijn natuurlijk heel erg blij dat er eindelijk weer vijftig mensen binnen mogen komen!”, steekt Clement van wal. Hoewel de jonge ondernemer begrip heeft voor de keuze, kan hij voor zijn gevoel meer mensen kwijt in het restaurant. “Voor mijn gevoel wel, maar ik vind het sowieso een ingewikkelde situatie. Als je 48 mensen in het restaurant hebt en er komen drie extra gasten, laat je die dan niet binnen?”, vraagt Clement zich hardop af.

De Jongens Food & Lifestyle zijn wel blij dat de afgelopen weken het terras wel open mocht. “Helaas hebben we veel regen gehad, maar over het algemeen hebben we nog veel mensen mogen verwelkomen. Ik ben de Nijverdalse inwoners dan ook heel dankbaar en ik vind het onvoorstelbaar dat we het gered hebben, ondanks die vreselijke lockdown”, besluit Clement.

De Budde
Net als Clement wil Edzard Poppema van De Budde in Nijverdal vooral vooruitkijken. “We moeten blij zijn met elke versoepelingen, die vanaf nu wordt doorgevoerd. Vijftig mensen binnen en vijftig mensen op het terras is een mooi begin”, zegt Edzard, die goede hoop had dat EK ook uitgezonden mocht worden in het restaurant of op het terras. “Daar hadden we een mooi plan voor, maar helaas mag het niet. Hopelijk komen er nu niet te veel thuisfeestjes... Ik denk dat we het als horecaondernemer heel erg goed hadden kunnen organiseren.”

Hoewel het geen gemakkelijke tijd was, wil Edzard positief blijven. “Dat hebben we met ons team vanaf het begin ook gedaan. We moeten denken in oplossingen en niet in problemen”, vervolgt Edzard. “Natuurlijk was het afgelopen jaar een flinke domper, maar met ons geweldige team hebben we het gewoon geflikt en zijn we heel hard gaan ondernemen. Op naar een mooie zomer!”

Gulle Goedzak
Dennis van Dam van Gulle Goedzak heeft minder begrip voor de eerdere keuzes van het kabinet. “We zijn natuurlijk enorm blij, maar ik heb het al die tijd niet begrepen. Naar mijns inziens komen de besmettingen niet in de restaurants of op het terras, maar juist bij mensen thuis”, begint Dennis zijn relaas. “Dit is een pleister op de wond, maar het is een begin...”

Volgens Dennis heeft de gemeente Hellendoorn wel veel tegengehouden bij het creatieve ondernemen van de horeca in Nijverdal. “Wij hebben heel veel creativiteit getoond, maar dit werd telkens van tafel geveegd door de gemeente. Ik vind dat echt niet chique en daarom ben ik ook heel teleurgesteld geweest in de gemeente, maar laten we vooruitkijken!”, besluit Dennis. “Ik ben onze gasten heel dankbaar. Ze wisten ons iedere keer weer te vinden en deden toch moeite om iets te bestellen of af te halen. Dat is gewoon geweldig. Ik krijg er nog steeds kippenvel van”, zegt Dennis.