Zakelijk

Nicoline Loeper wordt nieuwe directeur Reggesteyn Nijverdal

Nicoline Loeper.
Nicoline Loeper.

NIJVERDAL – Nicoline Loeper is per 1 januari 2020 benoemd tot nieuwe directeur van de beide vestigingen van CSG Reggesteyn in Nijverdal. Zij volgt hiermee de huidige directeur Ineke Munter op die met pensioen gaat.

Loeper studeerde bouwkunde in Delft en Venetië. Ze specialiseerde zich als architect in het ontwerp van de fysieke leeromgeving en gaf les in architectuur en stedenbouw op verschillende scholen en universiteiten in binnen- en buitenland. In het hoger onderwijs ontwierp zij het curriculum van een nieuwe opleiding Stedenbouwkundig Ontwerpen (Saxion) en richtte zij het Instituut Urban Nomads op, dat de verbinding legt tussen onderzoek, onderwijs en werkveld.

Loeper bekleedde diverse managementfuncties in het hoger onderwijs. Op het moment is zij onder andere werkzaam als directielid van de Master Kunsteducatie en als adviseur van het College van Bestuur van NHL Stenden. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Wijhe. Een belangrijke opdracht voor de nieuwe directeur is het werken aan de integratie van het onderwijs en personeel van twee vestigingen op weg naar nieuwbouw op één locatie.