Zakelijk

Merte Kolman zelfstandig reisadviseur bij TUI at Home

NIJVERDAL – Waar veel reisbureaus gestopt zijn, zette Merte Kolman 1 maart vorig jaar de stap om voor zichzelf te beginnen. Zij geeft reisadvies bij mensen thuis en regelt alles voor de reis.

“Of het nu gaat om een zonvakantie met het gezin, een stedentrip, wintersport of rondreis, voor elk budget kan ik een mooie reis samenstellen. Je hoeft alleen nog maar je koffer te pakken.”

 

Ruim 25 jaar is Merte Kolman actief als reisadviseur. Ze begon haar carrière in de reisbranche als stagiair op Schiphol. “De plek waar voor vele mensen mooie herinneringen beginnen.”

 

Omdat het uitstippelen van de reis die hieraan voorafgaat haar enorm aansprak, was haar tweede stage op het reisbureau van Arke (onderdeel van TUI). Hier is ze aansluitend blijven werken. Het uitzoeken van de best passende reis, adviseren en klantencontact. Daar draait het voor Merte allemaal om. “Wat is er nu leuker dan mijn ervaringen en opgedane kennis binnen de reisbranche om te zetten in een eigen onderneming, en op deze manier mensen te helpen bij het vinden en samenstellen van hun droomreis?” Daarom nam Merte 1 maart 2021 de stap om als zelfstandig reisadviseur onder de vleugels van TUI at home verder te gaan.

 

Adviseur met ervaring

De vertrouwde naam en bekende oud-collega’s in de organisatie gaf haar zekerheid om de stap te zetten. “Het is een solide organisatie, die inmiddels haar voet aan de grond heeft gezet in de reisbranche. En voor mij is het cirkeltje rond: er begonnen als stagiair en nu weer terug op het nest.”

 

In de afgelopen jaren heeft de reislustige Nijverdalse zowel zakelijk als privé vele mooie bestemmingen mogen bezoeken. Van de Tafelberg in Kaapstad/Zuid Afrika tot de Ayers Rock in Australië. Maar ook per kano de Ardèche in Frankrijk ontdekken of een prachtige wandeling door het Nationaal Park Plitvicemeren in Kroatië. “Slechts voorbeelden van een aantal mooie reiservaringen. Ik voel me dan ook bevoorrecht al zo veel mooie plekken over de hele wereld gezien te hebben.”

 

Juiste vakantiebeleving

Haar ervaring is dat mensen weer op pad willen, maar de reis graag door een deskundig adviseur laten boeken. “Mensen willen wel zekerheid, zeker in coronatijd”, merkt ze op. “Ik kan helpen met alle formulieren, reisadviezen en de corona gerelateerde regels ter plaatse. Als je gevaccineerd of negatief getest bent, kan je veelal weer reizen, waardoor de wereld weer een stukje opengaat. De reisorganisatie TUI gaat eerst zelf naar de verschillende landen toe voordat ze het gebied weer opnemen in het aanbod, zodat klanten geen belemmeringen ondervinden en ze de klant de juiste vakantiebeleving kunnen geven. Bestemmingen staan te springen om weer gasten te mogen ontvangen. Zo word je op alle bestemmingen met open armen ontvangen”, weet Merte. “Het personeel draagt mondkapjes en is gevaccineerd, Dus je kan prima op vakantie. Zodra er toch iets wijzigt in het reisadvies, dan krijg ik daar melding van en spring ik erop in.”

 

Service en zekerheid

Het uitzoeken van een vakantie en de juiste keuze maken, vergt vaak veel tijd. Merte wil het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk maken, zodat ze alleen nog maar kunnen genieten. Als persoonlijk reisadviseur kan zij samen met de klant de ideale vakantie of reis samenstellen en reserveren. Dit kan bij de klant thuis, op locatie, telefonisch of per e-mail. Persoonlijke aandacht en hoge service staan voor Merte centraal, immers een tevreden klant is een basis voor een langdurige relatie.

 

“Ik ga aan de slag met de wensen van de klant en stel een reisadvies op maat samen. Een compleet pakket met vervoer, transfers, verblijf, accommodaties, verzekeringen.” Wanneer alles naar wens is, wordt alles geboekt. Merte brengt zelf persoonlijk de reispapieren bij de klant thuis. “Een stukje extra service en zekerheid. De klant komt dus nooit voor verrassingen te staan.” En als dat tijdens de reis, om wat voor reden dan ook, toch gebeurt, dan staat de Nijverdalse reisadviseuse op afstand klaar.

 

Naast TUI kan Merte ook bij bijna alle andere gerenommeerde reisorganisaties in Nederland, België en Duitsland reserveren. Dit alles voor dezelfde prijs als bij het reisbureau of via internet. “Als daar de juiste reis tussen zit, boek ik deze. Zodat de klant straks een geweldige vakantie-ervaring rijker is! En: je boekt veilig, want TUI at Home is aangesloten bij de ANVR en SGR.”

 

Neem voor meer informatie en reisadvies contact op met TUI at Home Merte Kolman, telefoon 06-25506079 of e-mailadres merte.kolman@tui.nl.