Zakelijk

Lekkere wildgerechten met mooie stevige wijnen bij De Sociëteit

ALMELO – Wanneer de herfst aanbreekt, betekent dat voor het menu van restaurant De Sociëteit maar één ding: een ruime keuze aan wildgerechten. En waar kun je het wildmenu beter ervaren dan in de streek die op dat gebied een rijke traditie kent? Bij restaurant De Sociëteit vervullen de wildpeper en een mixed grill van wild de komende tijd weer een prominente rol in de keuken van het restaurant. Chef-kok Joost weet daar met zijn creativiteit een eigen draai aan te geven.

 

De menukaart van het restaurant De Sociëteit wisselt vier keer per jaar. Onze gasten kunnen voor traditionele à la carte gerechten of een driegangenmenu kiezen, maar ook voor moderne menu’s van het seizoen. Op het menu staat onder meer het wildstoofpotje. Chef-kok Joost: "Een echte klassieker die uiteraard niet op de kaart kan ontbreken. Het is een typisch gerecht dat bij het seizoen hoort. Door er kruidkoek en verschillende specerijen aan toe te voegen, geven wij het gerecht nog meer smaak.” Daarnaast is er voor de fijnproever die van variatie houdt een mixed grill van wild: zwijnkotelet, hertenbiefstuk en kalkoen met een frisse saus van cranberries. “We serveren puur wild waar we de herkomst van weten, veelal lokaal geschoten en van goede kwaliteit.”, vertelt Joost. “En uiteraard blijven, naast het wild, de gerechten waar De Sociëteit om bekendstaat op de kaart staan, zoals zeetong en chateaubriand.”

 

Bij goede wildgerechten horen uiteraard bijpassende wijnen. Met een uitgebreide wijnkaart is er een ruime keuze aan witte, rosé en rode wijnen. Directeur en wijnkenner Jan-Willem Holtmaat vertelt: “Met de intrede van de herfst verschuift de keuze vaak van witte wijn naar een volle rode. Dit zijn vaak mooie stevige wijnen. Ook een bokbier past goed bij dit seizoen en bij wild. We passen de wijnkaart altijd aan het seizoen aan. We behouden de klassieker, maar serveren ook graag iets anders.”

 

Of alleen de menukaarten aan periodieke veranderingen onderhevig zijn? Zeker niet. Onlangs onderging het restaurant een metamorfose en werd gekozen voor een lichter en frisser interieur. Zowel de stoelen als de vloerbedekking zijn vervangen. “We willen het interieur wat meer van deze tijd, maar dat men nog wel een de sfeer proeft van weleer”, vult Jan-Willem aan.