Zakelijk

Henk van der Vegt heeft plannen met Pannenkoekenhuus in Marle

MARLE – Nog steeds loopt Henk van der Vegt veel gasten mis in het seizoen door het veranderen van het fietsknooppunt enkele jaren geleden. Het Pannenkoekenhuus is momenteel door de week alleen op afspraak open. Zaterdag en zondag is de zaak van 12.00 uur tot 20.00 uur geopend en je kunt er dan heerlijke pannenkoeken eten. In de herfstvakantie gaat het restaurant van dinsdag tot en met vrijdag om 16.00 uur open.

Op een doordeweekse dag is Henk van der Vegt bezig in zijn restaurant: “Ja”, verzucht hij “het is best lastig om horecapersoneel te krijgen.” Maar Henk is een gedreven ondernemer en voor de komende tijd heeft hij een aantal nieuwe plannen op stapel. Om te beginnen in de herfstvakantie. Op zondag 20 oktober is de aftrap van Heksendorp Hellendoorn met elf lieve heksen bij het Pannenkoekenhuus. Van 14.00 uur tot 17.00 uur doen ze spelletjes met kinderen. Met nadruk zegt Van der Vegt dat het lieve heksen zijn. “Want ik wil absoluut niet dat kinderen bang worden. Daar schiet niemand iets mee op!” Dan komt ook zijn nieuwe medewerkster Carolientje, die vanaf 14.00 uur met de kids rockliedjes gaat zingen en elk uur een cadeautje uitdeelt. Natuurlijk wel aan kinderen die met hun ouders een pannenkoek komen eten.

Voor ouders met jonge kinderen heeft het Pannenkoekenhuus tot eind maart nog meer acties bedacht. Van der Vegt vertelt: “Kinderen van drie tot elf jaar die met hun ouders op zaterdag komen eten en die week jarig zijn geweest, krijgen gratis een knuffelpannenkoek met cadeautje. Vanzelfsprekend wil ik wel zien of ze echt jarig waren, dus moet er een legitimatie getoond worden. Ook kinderen die de afgelopen week een zwemdiploma hebben behaald, vallen in de prijzen; zij krijgen op zaterdag een gratis pannenkoek met ijsje. Ook weer met betalende ouder(s). Elke zondag eten kinderen van drie tot twaalf jaar vanaf 14.00 uur gratis mee (een kind met een ouder, dus een bij een moeder en een vader die met acht kinderen komen acht gratis maar twee kids gratis). Deze actie duurt tot en met 31 maart 2020.

Vanaf volgende week heeft het Pannenkoekenhuus Marle een nieuwe winterkaart met hartverwarmende gerechten. Pannenkoeken gevouwen als puntzak met verschillende hartige en zoete vullingen. Komende tijd gaat Van der Vegt met de mobiele pannenkoekenkraam op pad naar winter- of kerstmarkten en braderieën. Maar de kraam is ook te boeken – vanaf circa dertig personen – voor feestjes of bijvoorbeeld verzorgingshuizen. Zo staat het Prins Claushuis in Groot Lochter op de agenda. Nieuw in het assortiment zijn de warm belegde broodjes en de crêpes, dunne Franse pannenkoekjes met heerlijke vulling. Van der Vegt legt uit: “Crêpes zijn echt anders dan een pannenkoek. Daarbij werk je met een heel ander beslag.”

“In het seizoen 2020 ga ik de fietsarrangementen door het Reggedal uitbreiden met een tocht richting Wierden en Rijssen. Laatst was hier een echtpaar dat over de hele wereld fietstochten had gemaakt. En ze vonden de fietstocht langs de Regge één van de mooiste!”, zegt Van der Vegt enthousiast. Ook enthousiast is hij over de andere mogelijkheden als touringcar arrangementen en de wandel- en huifkartochten, het boerengolf en de speeltuin. En naast het restaurant ligt het snoepwinkeltje uit grootmoederstijd met het Nationaal Blikkenmuseum. Meer info www.pannenkoekenhuusmarle.nl of info@ pannenkoekenhuusmarle.nl of telefonisch via 0548 – 68 13 16 en 06 – 23 88 08 11.