Zakelijk

H&D-advies keert terug in Hellendoorn: “Blij dat we weer terug zijn”

HELLENDOORN – H&D-advies werd in 2007 opgericht door Henk Daggert en was tot eind 2019 gevestigd aan de Ninaberlaan te Hellendoorn. Na een kort uitstapje van een jaar in Almelo keert H&D-advies terug in Hellendoorn, aan de Mastenbroek 2. “We zijn heel blij dat we weer terug zijn. Hier liggen mijn roots en de mensen kennen mij, dus we vinden het heel fijn om weer in Hellendoorn terug te zijn.”

Toen het bedrijf in 2007 begon richtte het bedrijf zich met name op de agrarische sector. Zo deed Daggert onderzoek naar energiebesparing op melkveebedrijven en het aanleggen van energiezuinige verlichting in stallen. “Dat was echt de corebusiness.”

In 2012 kwam er ineens een grote omschakeling bij H&D Advies met de plaatsing van zonnepanelen. “Het geven van advies is in de loop der jaren wel wat afgenomen en daarvoor in de plaats kwam het plaatsen van zonnepanelen. Maar ik ben nu 65 jaar, dus ik wil wel weer een beetje terug op het geven van adviezen op het gebied van zonnepanelen en subsidies. Ik vind het geven van advies voor verduurzaming zó leuk! Dat wil ik nog wel even blijven doen.”

Een mooi voorbeeld hiervan is de subsidieaanvraag voor de Nijverdalse Atletiek en Survival Vereniging Atletics. “Mede door deze subsidie kon het complex verduurzaamd worden. Er kwamen zonnepanelen en een warmwatervoorziening op zonne-energie”, legt Daggert uit. Ook zijn er veel eigenaren van zonnepaneelinstallaties die H&D- advies vragen de btw terug te vragen op hun investering.

Coronavirus
H&D Advies merkte in het begin van het coronavirus dat veel projecten werden stilgelegd, maar na een tijdje begon de markt vanzelf weer te lopen. “De mensen van de projecten reageerden in eerste instantie een beetje paniekerig en klanten twijfelden erover”, blikt Daggert terug. “Dat begon echter vanzelf weer te lopen, gelukkig.”

Toen de markt echter weer begon te lopen en de aanvragen groeiden, kwam er een ander probleem om de hoek kijken. “Er kwamen leveringsproblemen. Die problemen zijn nu gelukkig voor een groot deel opgelost. Het aanbod van bijvoorbeeld zonnepanelen is groot genoeg, ondanks dat de vraag enorm is.” Dat heeft ook als oorzaak dat mensen zich meer bewust zijn van de problemen die de opwarming van de aarde met zich meebrengt.

Kijk voor meer informatie op:
www.henkdaggert.nl