Zakelijk

Enthousiaste ondernemers willen van Gulle Goedzak iets speciaals maken

HELLENDOORN – Het is een bekende cafetaria in Hellendoorn aan de Dorpsstraat. Zes weken hebben Dennis van Dam, zijn partner Petra Meulmeester en hun bedrijfsleider Lars Roelofs de nieuwe eigenaren ingewerkt bij de Gulle Goedzak maar vanaf 1 november wordt de horecagelegenheid gerund door Ming en Dai. Van Dam zegt lachend er alle vertrouwen in te hebben dat het echtpaar er iets moois van gaat maken. Dat wordt bevestigd door hun dochter Liang die vertelt dat haar ouders harde werkers zijn.

Ming wordt het 'gezicht' van de zaak die wel van naam verandert; het wordt 't Bakhuus. Haar man Dai met 25 jaar ervaring in de horeca gaat in de keuken aan de slag. Twee medewerkers van de Gulle Goedzak zullen in de bediening blijven werken. In het begin willen Ming en Dai niet te veel veranderen, maar als ze eenmaal lekker draaien, willen ze het menu gaan veranderen.

Volgens de jongste dochter Liang, die nu in Rotterdam een Master bedrijfskunde doet, maken ze echt overheerlijke saté. Liang wil, als ze het niet te druk heeft met school, in de weekenden komen helpen. Dan kan ze in Hellendoorn logeren want het echtpaar gaat de woning boven het horecapand betrekken. Verder gaat Liang zich bezighouden met Facebook en Instagram pagina’s van 't Bakhuus. “We kenden Hellendoorn wel een beetje. We kwamen vaker hier voor het Avonturenpark. Het is hier rustig en de omgeving is erg mooi. Mijn moeder houdt echt van de natuur.” Maar Van Dam merkt op dat hij hoopt dat Ming niet veel tijd voor de natuur zal hebben omdat ze het te druk heeft!

Te druk
Petra Meulmeester: “We zijn hier begonnen, het is een superbedrijf. Verleden jaar hebben we nog een grote verbouwing uitgevoerd. Maar het werd ons echt te druk, onze passie ligt toch bij het restaurant, we gaan dan ook vol enthousiasme door met Twents Steakhouse Noabers en de Gulle Goedzak in Nijverdal. Afgelopen zomer was het daar explosief druk op de terrassen.”

Dennis: “We blijven ons richten op Noabers en de Gulle Goedzak in Nijverdal. Via leveranciers kwam ik in contact met de Bakhuusgroep met dit als resultaat.” Ming en Dai gaan verder met de catering als ze alles onder de knie hebben. De enige verandering voor dit moment zijn de gewijzigde openingstijden; op maandag is de zaak geopend (dat zullen de Hellendoorners best fijn vinden). Dinsdag wordt de vrije dag van Ming en Dai.
 

Dennis en Petra willen iedereen bedanken voor het vertrouwen en de klandizie bij de Gulle Goedzak in Hellendoorn en hopen dat Ming en Dai het net zo naar hun zin zullen hebben als zij in de gemeente.