Zakelijk

Eigenaresse Elise ter Braake: “Dat is wel één van de plannen die we nog hebben”

Detect Metaaldetectoren kijkt terug op ‘goed jaar’ ondanks het coronavirus

NIJVERDAL – Elise ter Braake begon eind 2018 met Detect Metaaldetectoren in Nijverdal, maar in eerste instantie had Elise niet verwacht dat ze in deze branche terecht zou komen. Wat de pas 28-jarige onderneemster wel wist, was dat ze een eigen onderneming wilde beginnen.

“Ik had al heel lang aangegeven dat ik wel iets voor mijzelf wilde gaan beginnen, maar dan zat ik meer te denken aan een broodjeszaak of iets dergelijks”, legt Elise uit. Uiteindelijk kwam haar vader met Gert Gesink in contact of Elise Detect Metaaldetectoren in Enschede niet wilde overnemen. “In eerste instantie stond ik een beetje vreemd te kijken, want ik had nog nooit over een metaaldetector nagedacht. Maar uiteindelijk heb ik die twijfel niet laten merken en heb ik aangegeven dat ik het wel wilde overnemen.”

Verhuizing naar Nijverdal
Begin 2019 besloten Elise en haar vriend Mathijs om het pand in Enschede te verlaten om te beginnen op industrieterrein ’t Lochter in Nijverdal. “Wij wonen zelf in Hellendoorn en we zijn wel een paar keer op en neer gereden naar Enschede, maar dan sta je best vaak in de file. We hadden daarom zoiets van: ‘Waarom halen we het niet wat dichterbij?’.” En zo begonnen Elise en Mathijs aan de Van den Bergsweg 10A in Nijverdal. “En daarnaast wilden we ook een wat groter pand en dat hebben we hier gevonden. Al met al een mooie combinatie.”

“Daarnaast zitten we hier ook iets centraler dan aan de Hengelosestraat in Enschede. Het oude pand zit wel bij Duitsland in de buurt, maar hier zitten we dichtbij Zwolle dus dat is veel centraler naar mijn mening”, vervolgt Elise, die merkt dat ’t Lochter drukbezochter is. “Hier rijden veel mensen langs, het is een erg drukke weg”, aldus Elise, die hoopt dat meer vrouwen deze hobby willen oppakken. “Veel vrouwen denken nu: ‘oh pas ik wel in deze mannenwereld?’ Maar ik zou het ze juist willen aanraden, want het is echt heel leuk!”

Corona
Waar veel bedrijven het moeilijk hebben door het coronavirus, liep het bij Detect Metaaldetectoren juist wel goed. “Mensen wilden in deze tijd van thuiswerken toch even de deur uit. Daarom kregen we veel klanten die met deze hobby wilden beginnen. Dus voor ons was het eigenlijk wel een goed jaar.”

Plannen
In de nabije toekomst hopen Elise en Mathijs nog wel om het een en ander te verbouwen. “In het begin denk je: ‘dit is wel een mooie winkelruimte’, maar op een gegeven moment krijg je steeds meer ideeën”, vervolgt Elise, die in de toekomst ook wel een mooi pand met een groot stuk land ernaast zou willen. “Dan kun je naar buiten om het even te testen of bijvoorbeeld een workshop organiseren. Dat is wel één van de plannen die we nog hebben!”