Zakelijk

Dennis van Dam begint met theaterdiners bij Noabers

HELLENDOORN/NIJVERDAL – Op het terras van de Gulle Goedzak in Hellendoorn heeft Van Dam een nieuwtje. “We gaan bij Noabers in de grote zaal beginnen met theaterdiners. Evenementen, feesten en partijen zijn er nu bijna niet en er moet toch wat gebeuren in die zaal. Het pannenkoeken- en springpaleis waren een pop-up actie. In de zomer draaide het leuk; nu is het tijd voor wat anders.”

De horecaman laat verder weten dat het bij Noabers vooral op het terras na een aarzelend begin heel druk was. “Echt bizar, zoveel gasten als we daar hadden! Maar als de zomer voorbij is, houdt dat natuurlijk op.”

Verder vooruitkijkend komt hij op de intocht van de Sint in Hellendoorn: “Ja, jammer dat we met de Hellendoornse Sinterklaascommissie hebben moeten besluiten dat de feestelijke intocht dit jaar niet door kan gaan. Ik vind Sinterklaas zelf een leuk kinderfeest. Met de nadruk op kinder. Het zit bij ons in de familie; m'n opa, Anton van Dam, was er al mee bezig. Maar de lol gaat er wel af. Misschien is het wel beter dat er nu door corona niets kan gebeuren. Ook in de dorpen in de omgeving is nergens een intocht. We hebben gedacht over een alternatief, maar dat was niet haalbaar. Met kinderen geen probleem, maar ouders die meekomen? Oma's en opa's? Op 1,5 meter kun je geen sfeer creëren.”
Van Dam denkt hardop: “Misschien een meet and greet? Of een drive-through?” Het zou hem niet verbazen als het sinterklaasfeest langzaam aan naar de achtergrond verdwijnt en Kerst belangrijker wordt. Grappend: “Met de intocht van de kerstman met rendieren voor de slee krijg je misschien last met de Partij voor de Dieren.”

Puntzak friet
Enthousiast praat Dennis van Dam over zijn medewerking aan Bruisend Nijverdal met de Tour de Friet langs de zorgcentra voor de senioren in de gemeente. “De seniorenmiddag kan natuurlijk niet doorgaan. Super mooi dat we die mensen een beetje gezelligheid en puntzak friet kunnen brengen. Ze hebben het best moeilijk gehad toen ze helemaal geen bezoek kregen. Ik vind het geweldig om dat samen met frietleverancier McCain te sponsoren.”

Geen doorgaand verkeer
Over de proef met de afsluiting voor doorgaand verkeer van de Grotestraat, die nu een poosje draait, is de horecaman heel tevreden. Net voor de Gulle Goedzak in Nijverdal moeten de automobilisten de Meyboomstraat in. “Het is een goed begin. Er werd echt te hard gereden. Ik hoor van mijn gasten bij de Gulle Goedzak ook dat ze tevreden zijn. Het is toch relaxt dat de kinderen fijn naar de fonteintjes kunnen. En mensen kunnen op hun gemak daar rondlopen. Veel fijner voor de beleving van het centrum. Ik hoop dat het blijvend wordt. Misschien moet het nog een beetje beter ingevuld worden. In het begin heb je altijd ondernemers die tegen zijn. Vaak zien ze later dat het toch beter geworden is. Van de mensen van de gemeente heb ik al gehoord dat er nu veel minder auto's achterlangs komen.”