Zakelijk

De Zuivelhoeve intern verbouwd: nu veel ruimer en overzichtelijker

NIJVERDAL – Als je even binnen bent bij de Zuivelhoeve aan de Grotestraat 93 in Nijverdal hoor je zonder uitzondering alle klanten hun bewondering uitspreken over hoe de winkel er na de interne verbouwing uit ziet. Het regent complimentjes en felicitaties aan Arjan Schepers en zijn team, die tevreden glimlachend alle lof in ontvangst nemen. Schepers zelf vindt dat de winkel qua uitstraling 'stoerder' is geworden. “En veel overzichtelijker. Alles komt beter uit. Ja, ik ben heel blij met zoals het geworden is.” De zaak is slechts een paar dagen dicht geweest en de heropening wordt gevierd met aanbiedingen en zolang de voorraad strekt, krijgt elke klant die kaas koopt een koeltasje. Met dit warme weer een goed geschenk.

“We hebben de achtermuur weg gebroken de toonbank naar achteren verplaatst. Op de vloer liggen lichte tegels en het verdere interieur is uitgevoerd in licht hout. We zijn echt maar een paar dagen dicht geweest. Het is heel snel en deskundig gedaan.” Het geheel geeft een moderne en eigentijdse aanblik. Ruim en rustig. De feestelijke ballonnenbogen voor de deur vestigen er de aandacht op dat er iets bijzonders aan de hand is bij deze vestiging.

De Zuivelhoeve is alweer zeven jaar een vaste waarde aan de Grotestraat en Schepers vond een verbouwing wel nodig. “Het was een beetje te vol. Je kon eigenlijk niet meer zien wat voor mooie producten we allemaal hier hebben.” Alle aparte kazen zoals geitenkazen en kazen met een smaakje liggen nu duidelijk op een eigen plek. En voor Schepers eigen favoriete kaas, de eiwitrijke Jersey kaas, is nu ook ruimte gemaakt. '”Ja, die kaas is nieuw in het assortiment gekomen nu ik meer ruimte heb. En proef maar, echt heel lekker.” Nieuw in het assortiment is ook de chocolade van Twente Decadente. Arjan Schepers vertelt dat hij het leuk vindt om regionale producten te verkopen.

Tegen de zijwand is de notenbar geplaatst met enorme keuze. Voor speciaal bier en lekkere wijnen kun je bij de Zuivelhoeve ook goed terecht. Evenals de vleeswaren en droge worsten, die door de klanten worden geroemd. En wie iemand echt wil verwennen met serie lekkernijen als bijzondere kazen, noten, chocolade en worsten kan zelf een bijzonder pakket samenstellen dat mooi wordt verpakt of er een kiezen van de leuke mandjes die al klaar staan. Natuurlijk geven Arjan en zijn team deskundig advies als de klant er om vraagt. Over de smaken van allerlei soorten kaas, maar ook over droge worsten of andere specialiteiten weten ze alles.