Zakelijk

Bruidsboutique Josephine merkt begin van de 'Summer of Love'

NIJVERDAL – De zaak vol prachtige bruidsjaponnen en accessoires - heet nog steeds Bruidsboutique Josphine naar de voormalige eigenaresse - maar wordt al jaren gerund door Brenda Hoppen. Zij heeft het het vak 'in de vingers'. Brenda is precies de persoon die je als toekomstige bruid wilt ontmoeten in een bruidsboutique. Iemand die deskundig advies geeft en vertrouwen uitstraalt.

"Ja, ik merk wel dat er iets aan het veranderen is. Er komen weer meer aanvragen (ook per mail) binnen. Na maanden stilte beginnen mensen nu weer te denken aan een mooi feest en prachtige huwelijksdag met alles erop en eraan. Fijn is dat!”, zegt Brenda. Bruiden komen over het algemeen een halfjaar van tevoren om te kijken en passen. Met vakantieperiodes ertussen kom je al gauw op vier maanden levertijd. De coronaperiode gaf best wat problemen, vertelt Brenda. Ze weet van bruidsparen van wie het huwelijk nu al twee jaar is uitgesteld. “De japon was al uitgezocht en gepast en nu is de bruid zwanger!” Maar daar heeft Brenda wel een oplossing voor. Hoewel ze meteen toegeeft dat het innemen van een bruidsjapon gemakkelijker is dan uitleggen.

Bedrijf overgenomen
Al jong ging haar hart uit naar mode en kleding en speciaal naar bruidsmode. Het vak heeft de Nijverdalse bij verschillende bruidsspeciaalzaken tot in de finesses geleerd. In 2008 kwam ze bij Bruidsboutique Josephine aan de Rijssensestraat en in 2010 heeft ze de zaak overgenomen. De bruidsboutique heeft een eigen atelier, waar de japonnen kosteloos gemaakt worden. “Dat is service. Want ik wil wel dat de bruid er voor die bijzondere dag uit ziet als een plaatje en dat de japon perfect past.” 

Toen Brenda de zaak had overgenomen is ze zich gaan specialiseren in alles wat de bruid nodig heeft; mooie japonnen, sluiers, schoenen, sieraden, lingerie, panty's. “Herenpakken niet, die verwijs ik door naar een collega. Ik heb ook connecties met iemand die bruidstaarten maakt en een fotograaf.” Om de collectie up-to-date te houden bezoekt ze beurzen en shows. “De trend voor 2022 is een soepel vallende japon met mouwtjes, wat losser, minder bloot, geen lange sleep.” De merken die Brenda voert zijn Morilee, modern Amerikaans, Sincerity, klassiek, romantisch, Lilian West, vintage, Adore, jong en speels, White One, modern en Ladybird, keuze genoeg dus. De prijzen van de japonnen liggen tussen 1000 en 1700 euro. Brenda zegt dat ze het leuk vindt dat bruiden vaak na het rondkijken en passen een bruidsjapon uitkiezen die zij al voor hen in gedachten had. Met een glimlach: “Het is echt een speciaal vak.”

Verhuizing naar Keizerserf
De zaak, nu nog aan de Rijssensestraat 69, verhuist binnenkort naar Keizerserf 40. Dat is het pand op de hoek van de Molenweg waar Ruiterkamp Woondecor eerder gevestigd was. Op 1 september is de opening. Hoe, dat hangt af van wat er mogelijk is. “In elk geval wil ik het wel feestelijk. Het is echt een verbetering, een zichtlocatie, meer ruimte, grotere etalage, meer parkeerruimte. Ik kan er meer laten zien en denk ook dat de japonnen er beter uitkomen. De inrichting wordt stijlvol, warm en rustig. Er komen mooie paskamers met privacy en ook weer ruimte voor het veranderatelier.”

Brenda hoopt dat ze snel weer bruidsshows kan houden op de nieuwe locatie. Voorlopig (in verband met coronamaatregelen) doet ze dat nog in het Anker in Wierden en het Rheins in Enter.