Zakelijk

Bijzonder complete en overweldigende fietswereld bij pas geopende Herman Beleef Fietsen

NIJVERDAL - Een maand is de zaak nu open en zonder de andere fietsenzaken in de gemeente te kort te doen, kun je wel zeggen dat Herman Beleef Fietsen van een andere dimensie is. Het is geen fietsenzaak maar een fietswereld; een plek waar de bezoeker betoverend wordt door de lifestyle van Scott, een Scott experience center. Het Zwitserse kwaliteitsmerk, zeer bekend in de wielerwereld is het enige merk dat in de zaak aan de Grotestraat 304 A in Nijverdal te vinden is. Maar dan wel het complete assortiment. Geen wonder dat er belangstelling uit het hele land is! 

Aan de straatkant wapperen fier de opvallende vlaggen, geel met zwart. Voor de zaak – die een beetje achteraf ligt – bevindt zich een groot, ruim parkeerterrein. En als je dan eenmaal binnen bent, word je ondergedompeld in een lichte, moderne superfiets ervaring.

Twee compagnons Herbert Korblet (uit Wierden) en Jeroen van der Heide (uit Enschede) liepen al enige tijd rond met het plan om een grote fietszaak te beginnen.

Passie
Korblet is vanaf zijn jeugd in de ban van mountainbiken en speciaal van het fietsmerk Scott. “Hij is een echte fietsfanaat. Fietsen is zijn passie”, merkt Van der Heide lachend op. In het gezellige wielercafé vlak bij de werkplaats hangt dan ook het Scottwielershirt van Korblets jeugdteam ingelijst aan de muur. Dat is overigens niet het enige shirt dat het wielercafé opluistert. Onder meer ook de regenboogtrui van wereldkampioen Annemiek van Vleuten siert de muur. “Het is de bedoeling dat wielersporters en mountainbikers hier gezellig samenkomen op zaterdag voor of na hun rit. Ze kunnen hier koffiedrinken, een eigen merk!  Koffie is te betalen met een tikkiekaart, of ze kunnen een sportdrankje of sapje nemen, of een lekkere muffin eten”, vertelt Korblet. De tafel in het wielercafé is speels in licht hout uitgevoerd als een pumptrack, een bochtig circuit met hoogteverschil. Van die pumptracks zijn er verschillende in de ruimte opgesteld. De hele inrichting van de zaak is uitgevoerd in natuurlijke materialen naar eigen ontwerp met zwart en wit als steunkleuren.

Fietsgemeente
“De gemeente Hellendoorn is een sportgemeente, een echte fietsgemeente. Dat hebben we gemerkt toen we op zoek waren naar een geschikte ruimte voor ons concept”, benadrukt Korblet. “Fietsen als sport en ontspanning zit in de lift.” En zijn compagnon vult aan: “We hebben hier vlakbij het bos, de Toeristenweg en de berg een superplek. Er lopen hier heel veel routes langs.  Fietsers met lekke banden weten ons al wel te vinden. Ook voor ons assortiment bestaat grote belangstelling.”

Eerbetoon
Herman Beleef Fietsen is een bijzondere naam. De eigenaar legt uit hoe hij aan de naam komt: ”De zaak is genoemd naar mijn overleden vader. Een eerbetoon.” Er hangt ook een grote foto van Herman en de kleine Herbert.

Scott fietsen staan te kust en te keur opgesteld van stadsfiets tot wielrenfiets tot gravelbike en e-bike mountainbikes voor jong en oud. Scott heeft 260 modellen en bij Herman Beleef Fietsen staan er tussen de tachtig en honderd uitgestald. De prijzen variëren van 500 tot 13000 euro. Er is dus echt voor elke portemonnee wat wils. “Maar alle Scott producten hebben een goed prijs/kwaliteit verhouding”, verzekeren de eigenaren. Behalve de fietsen is er grote keus aan schoenen, handschoenen, helmen, sokken en verdere fietskleding. Alles van Scott en het eigen merk.

In de watten gelegd
Wie een fiets koopt bij Herman Beleef Fietsen wordt in de watten gelegd. In de werkplaats worden kwaliteitsproducten van Sram, Shimano en Bosch gebruikt. Het frame wordt in een speciale ruimte afgesteld naar persoonlijke maten en wensen. Zowel Korblet als Van der Heide gaan met de klant op de fiets van zijn voorkeur een rit maken, om te kijken of alles voldoet aan de eisen. Herbert Korblet met de sportievelingen, Jeroen van der Heide neemt de E-bikers onder zijn hoede. Dat gebeurt op dinsdag en woensdag; try the bike!

Voor liefhebbers van fietsen, tourrijders, plezierrijders, maar ook als je op zoek bent naar een coole stadsbike is een bezoek aan Herman Beleef Fietsen een must. Meer info www.hermanbeleeffietsen.nl