Zakelijk

Betonvloer voor Kinderboerderij afgekeurd; vrijwilligers richten zich op andere klussen

NIJVERDAL – Het leek zo mooi, maandag 12 juli zou het hoofdgebouw van de kinderboerderij door de aannemer opgezet worden. En een week later zou het gebouw dan zo ver klaar zijn dat de vrijwilligers met de afbouw verder konden gaan. Iedereen was blij dat het eindelijk zo ver was, want de kinderboerderij heeft al genoeg moeilijkheden moeten overwinnen.

Maar helaas, toen de aannemer in de vroege morgen kwam om te beginnen was de betonnen vloerplaat dusdanig vervormd dat hij het niet verantwoord vond om met het opzetten van het gebouw te beginnen. “Wij hadden ook wel gezien dat er wat met die vloerplaat gebeurd was”, zegt secretaris/penningmeester Wilma Paalman-Vloedraven. “Maar degene die hem gelegd had, had ons verteld dat er veel water overheen moest. Nou, dat kwam dus wel. En hij zou nog langskomen om te kijken hoe de vloerplaat zich hield. En dat was niet gebeurd.”

Daardoor kwam het dat de aannemer onverrichter zake weer weg moest. Gelukkig heeft die werk genoeg. De vloerenlegger gaat nu eerst met de betonvloer aan de gang. “Misschien moet er nog een nieuwe vloer overheen. Maar in elk geval moet het goed zijn voordat de bouw kan beginnen. We gaan het materiaal nu achter hekken plaatsen en er een extra dekzeil overheen doen. Want de aannemer kan niet voor oktober beginnen”, zegt Paalman.

Op andere klussen richten
“We gaan ons met de vrijwilligers nu op andere klussen richten, zoals de afrastering en de huisvesting van de dieren. Er is genoeg te doen. De moestuin moet onkruidvrij gemaakt. Daar lopen we achter. Er moet een kraamkooi komen voor de cavia's. Nieuwe kippenrennen. Er zijn vier jonge geitjes die nu uit quarantaine zijn. Bijna elke dag is er van 9.00 tot 16.00 uur wel iemand van de vrijwilligers aanwezig. En aan het eind van het jaar moet ons hoofdgebouw klaar zijn. We gaan gewoon door en misschien is het niet zo erg dat we straks niet met het gebouw aan de slag moeten, want in de herfst is erbuiten minder te doen.” De vrijwilligers van de kinderboerderij houden gewoon de moed erin!