Zakelijk

Baby- en peuterzaak Juffrouw Kwast trekt veel meer publiek aan de Grotestraat

NIJVERDAL – Monique Moddejonge is met haar zaak Juffrouw Kwast sinds eind juli gevestigd aan de Grotestraat 194a. Eerder zat ze enkele jaren in de bocht Smidsweg/Rijsssensestraat.

Zij verkoopt complete babykamers, wiegen en baby- en peuterbedjes, commodes, boxen, kasten. Bedtextiel, rompertjes, knuffels, grappige slaapzakken met dino's. Eigenlijk alles wat je nodig hebt voor de komst van een nieuwe wereldburger en de eerste jaren daarna.
Maar nu is het assortiment uitgebreid met een grote verscheidenheid aan leuke, betaalbare kraamcadeautjes. Verder mooie en aparte cadeautjes voor kinderen tot en met zes jaar. Bijvoorbeeld poppenhuizen, tafeltjes en stoeltjes, een loopfietsje of tipitent. Wie vanuit zijn of haar luie stoel de collectie wil bekijken kan terecht bij de advertenties op Marktplaats of Facebook of de webshop juffrouw-kwast.nl.

Maar rondneuzen in de winkel is veel leuker!
“Na enkele weken hier op dit nieuwe adres merk ik al dat er veel meer mensen mijn winkel binnenkomen”, vertelt de eigenaresse enthousiast. En direct wordt haar opmerking gestaafd, twee dames blijven staan en kijken in de etalage naar een grappige houten zebra. Hoewel de winkel eigenlijk niet open is, laat Moddejonge het artikel aan hen zien en vertelt dat het ook een blokkenstoof is.
Eerder zat de winkel aan de Smidsweg en daar kwamen klanten alleen gericht naar toe. “Veel mensen uit het westen die via internet de winkel gevonden hadden.”

De babykamers van Juffrouw Kwast hebben een eigen touch, zijn beslist niet doorsnee. Bovendien zijn de prijzen van de babykamers verrassend laag omdat Monique deels nog als hobby haar werk uitoefent. En daarbij is ze ook nog eens milieuvriendelijk bezig omdat ze van oud met veel geduld en vakwerk schitterende nieuwe spullen maakt, restylt en voorziet van een persoonlijke toets. “Ja”, zegt ze, “m'n baan bij Ben and Jerry's houd ik voorlopig nog. De winkel is donderdag van 13.00 tot 21.00, vrijdag van 13.00 tot 17.30 en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur open. Maar vaak ben ik hier op woensdagmiddag bezig met inkopen of opknappen, dan zet ik de deur wel open.”

Dan laten het winkelend publiek en in deze tijd ook toeristen zich verleiden om naar binnen te komen en even rond te kijken. Er is veel te zien. Met 310 vierkante meter is de zaak twee keer zo groot als eerder. “Ook mijn werkplaats is twee maal groter dan voorheen. En achter de winkel kunnen auto's komen, daar heb ik ruimte voor laden en lossen. Het is echt een prima plek waar ik heel blij mee ben.”

De winkel heeft ze zelf ingericht en geverfd in rustige natuurlijke tinten. Er zijn schotten aangebracht om knusse hoekjes met een bepaald thema te benadrukken. Al tijdens de verbouwing, die een maand duurde, was er veel belangstelling.

“Als toekomstige ouders het geslacht van hun baby al weten, kijken ze naar spullen in roze of blauw. Wit is niet meer de trend, oud-groen, grijs en matzwart zijn in de mode. Soms krijg ik stellen binnen die nog maar net weten dat ze zwanger zijn, soms met acht maanden zo van 'O ja, we moeten nog een babykamer'. Ik geef ze persoonlijk advies, ook de oma's en opa's en echt, ik heb altijd leuke klanten!”