Uitgaan & Cultuur

ZINiN draait vanaf 1 juni weer films

De Beentjes van Sint Hildegard. Foto: Maarten van Keller
De Beentjes van Sint Hildegard. Foto: Maarten van Keller

NIJVERDAL – Bij ZINiN worden vanaf 1 juni weer films gedraaid. De agenda van de bioscoop is te vinden op www.zinin.com en is met films als ‘De Beentjes van Sint Hildegard’, ‘Wickie en het Magische Zwaard’, ‘Little Women’, ‘1917’ en diverse filmhuisfilms alweer goed gevuld.

De versoepeling van de coronamaatregelen maakt het mogelijk om vanaf 1 juni maximaal 30 bezoekers per voorstelling te verwelkomen en vanaf 1 juli maximaal 100 bezoekers.
ZINiN kiest ervoor om voorlopig alleen films te gaan draaien, omdat theatervoorstellingen voor zo weinig bezoekers niet rendabel zijn. Een bezoek aan ZINema zal met het in acht nemen van de gestelde maatregelen volledig ‘coronaproof’ zijn.

De Beentjes van Sint Hildegard
Vanaf 1 juni worden er dus dagelijks films gedraaid en de grote publiekstrekker is daarbij de film ‘De Beentjes van Sint Hildegard’ met Herman Finkers die plotsklaps stopte met draaien. Alle gasten die al kaarten hadden gekocht voor deze film krijgen nu de mogelijkheid om de films alsnog te bekijken. Belangstellenden die nog geen kaarten reserveerden kunnen vanaf dinsdag 26 mei kaarten kopen voor deze kaskraker.

Ondertussen is ZINiN ook bezig om op een creatieve manier invulling te geven aan de zomerprogrammering in het Openluchttheater Nijverdal. Er worden contacten gelegd met artiesten die graag weer willen optreden, ook al is het voor maximaal 100 mensen. Zodra hier meer bekend over is, wordt dit gecommuniceerd door ZINiN.