Uitgaan & Cultuur

Reisvereniging hoopt geplande reizen te kunnen uitvoeren

NIJVERDAL – Langzaamaan worden de coronabeperkingen op het reizen versoepeld. Een reden om eens te gaan praten met de voorzitter van de Reisvereniging 50Plus, Jan Middelkamp. 

Hij vertelt: “De Reisvereniging 50Plus biedt de leden dagtochten en meerdaagse reizen aan. Voor 2021 was een heel programma opgesteld. In november/december stelt het bestuur het programma samen. De leden ontvangen een fraaie gids met het aanbod. Veel daarvan kon al niet doorgaan. Dat schuiven we op naar volgend jaar. Maar er bestaat een kans dat de laatste dagtochten van dit jaar en de laatste meerdaagse tocht nog door kunnen gaan.” Het gaat dan om de dagtochten op woensdag 1 september naar Gouda, op woensdag 15 september naar Tecklenburgerland en Bad Rothenfelde en woensdag 13 oktober naar Enschede met een bezoek aan de synagoge.

Alle signalen op groen
Voor de 8-daagse vlieg-busreis naar Kroatië, de Dalmatische kust en Makarska Rivièra met vertrekdatum 22 september moeten wel alle signalen op groen staan. Zowel hier als in het vakantieland. Dat is best nog even afwachten. “We zullen zeer zorgvuldig te werk gaan.” Maar tegen die tijd zullen de meeste leden van de reisvereniging wel gevaccineerd zijn. Want hoewel de vereniging Reisvereniging 50Plus heet, zijn in de praktijk de leden toch wel mensen van over de 60, 70 en 80 jaar. Mensen die er vroeger zelf op uit gingen, maar het nu fijn vinden als de reis geregeld wordt.

“We hebben ongeveer driehonderd leden en de contributie per jaar is 12,50 euro”, vertelt de voorzitter. “De prijs van de reizen is gemiddeld; niet heel goedkoop, niet echt duur. We gaan voor kwaliteit. En voor gezelligheid. En we ontzorgen de leden want er zijn wel zeven of acht opstapplaatsen. Je wordt dus bijna voor de deur opgehaald en afgezet. Het is wel fijn als deelnemers nog goed ter been zijn. De reizen zijn niet gericht op minder-validen.” 

Meer alleenstaanden
Onder de leden zijn meerdere alleenstaanden, vooral dames. “Voor de meerdaagse reizen is het soms puzzelen”, legt Middelkamp uit. “Tegenwoordig willen singles graag een eenpersoonskamer. Men is veel meer gesteld op privacy. Twee vriendinnen op een tweepersoonskamer komt bijna niet meer voor.”

De Reisverenging 50Plus (autonoom binnen De Welle) werkt samen met verschillende touroperators. “We letten goed op prijs/kwaliteit. Gaan voor goede, schone middenklasse hotels voor de meerdaagse reizen. En we bieden ieder wat wils. Ook avontuurlijke reizen zoals naar Marokko en Noorwegen.”

Bestuursleden
Het bestuur bestaat uit vijf leden. “Het is een fijn stel mensen. Voor ik 4 jaar geleden voorzitter werd, heb ik eerst gekeken of het klikte. Ook tijdens de coronatijd hebben we maandelijks via zoom contact gehouden”, zegt Middelkamp die zelf al heel wat van de wereld gezien heeft.

Info Reisvereniging 50Plus
Bel: 0548-638810 of mail naar: reisvereniging@stichtingdewelle.nl.