Uitgaan & Cultuur

Rob Telgenkamp: “Ik denk dat Dauwpop voor de volle honderd procent door kan gaan”

Positieve geluiden vanuit organisatie over Dauwpop

HELLENDOORN – Dauwpop stond eigenlijk gepland op 29 mei, maar de organisatie besloot vroegtijdig om het evenement door te schuiven naar 4 september 2021. Rob Telgenkamp legt uit hoe dat tot stand is gekomen.

“Het was natuurlijk telkens weer afwachten wat we wel en niet konden doen. Het meest logische was om de editie van 2020 een jaar op te schuiven en dat hebben we toen dan ook gedaan”, zegt Telgenkamp.

In het begin van dit jaar nam EV Hands de beslissing om de editie van 2021 wederom te verplaatsen, nu naar september. “Begin van dit jaar merkten we dat 29 mei 2021 onmogelijk lijkt. We dachten direct: ‘Dit gaat echt niet goedkomen’.  Dat is nu misschien makkelijker zeggen dan destijds, maar wij wilden als Dauwpop graag één van de eersten zijn die het bekend zouden maken. En dan vóóral ook op een realistische datum.”

Positief
Telgenkamp gaat ervan uit dat het in september wel door kan gaan. “Waarom zouden we daar niet positief over zijn? Volgens meneer De Jonge heeft iedereen in de risicogroep, in juni de eerste vaccinatie gehad, dan lijkt mij: gas erop. Ik denk dat we gewoon een beetje positief moeten zijn”, gaat Rob verder. “Ik denk dat het voor de volle 100% door kan gaan!”

Line-up
Dauwpop maakte enkele weken geleden ook al (een deel van) de line-up bekend (Kensington, Chef’Special, Typhoon, Eefje De Visser, Bökkers, S10, Dopebwoy, Bilal Wahib, Sports Team (UK), Kris Kross Amsterdam, The Partysquad, Wies, Pip Blom, Klangstof, Sons, Joost, Drukwerk, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Zwangere Guy, Darlyn, ADF Samski, Ashafar, Gotu Jim, Beatcrooks, Partnerruil, Personal Trainer, Ploegendienst, Heavy Lungs (UK)).

Volgens Telgenkamp is het logisch dat er nu nog weinig bevestigde buitenlandse artiesten op de planning staan. “In deze tijd komen buitenlandse artiesten gewoon niet naar Europa. Élk festival heeft daar last van, niet één uitgezonderd. Misschien willen ze dat straks wel, maar dat is nu nog niet te plannen. Dat is de huidige situatie.”

Bouwploeg
Een van de mooiste dingen van het evenement, vindt Telgenkamp de bouwploeg. “Een groot deel is vrijwillig en zijn er al vanaf het eerste jaar bij. Er zijn jongens bij die al vanaf hun vijftiende helpen en die hebben nu écht serieuze topbanen. Ze snipperen dan gewoon een hele week om te helpen met het opbouwen van Dauwpop. Dat is heel mooi om te zien!”, besluit Rob.