Uitgaan & Cultuur

Ontmoet Sinterklaas tijdens feestelijke intocht

NIJVERDAL - Zaterdag 13 november om 13.30 uur is Sinterklaas van plan om Nijverdal binnen te varen. Hij hoopt dat veel kinderen hem bij de Wilgenweard komen verwelkomen. Kom daarna gezellig naar het centrum om Sinterklaas te zien, naar hem te zwaaien of zelf een praatje met hem te maken en natuurlijk voor een handje lekkere pepernoten... De pieten zorgen voor gezelligheid en plezier met hun gekke fratsen.

Alle inwoners van Nijverdal zijn van harte welkom bij het grote feest van Sinterklaas in Nijverdal dat elk jaar weer door duizenden enthousiaste bezoekers meegevierd wordt. Sint Nicolaas komt op zaterdag 13 november tegen 13.30 uur met de boot vanuit de richting van Hellendoorn aan bij de Wilgenweard. Vanaf hier vertrekt hij met zijn koets, vergezeld door zijn pieten en de Slagwerkgroep van Advendo naar het centrum van Nijverdal. Deze groep heeft ons ingefluisterd dat het een geweldig spektakel gaat worden. Dus mis het niet… De route voor de intocht is als volgt: Koersendijk - Oranjestraat - Meyboomstraat - Grotestraat - Keizerserf. Als laatste gaat Sinterklaas te voet naar het grote podium op het Henri Dunantplein.

Daar wordt hij rond 15.30 uur verwacht en welkom geheten door burgemeester Anneke Raven. Na dit ontvangst zullen Sint Nicolaas en zijn pieten zich weer tussen de aanwezige kinderen begeven, zodat iedereen de gelegenheid heeft om met hen te praten. Na afloop zoeken zij de rust op in het Huis van Sint.

Huis van Sint
Op alle woensdag- en zaterdagmiddagen tijdens de sinterklaasperiode is het huis van Sint tussen 14.00 en 16.00 uur weer geopend en kan iedereen binnen een kijkje nemen. Het Huis van Sint is dit jaar te vinden aan de Grotestraat 158, in het oude winkelpand van EP Nijverdal welke door eigenaar Gewoon Bouwen (Hegeman) dit jaar wederom in bruikleen is gegeven aan Sinterklaas. 

Spectaculaire uittocht
“Mama, waar is Sinterklaas gebleven?” Elk jaar komt deze vraag terug in de gezinnen met kleine kinderen. In 2019 was het een groot succes en daarom organiseert de Sinterklaascommissie ook dit jaar weer de spectaculaire uittocht op 6 december. Vanaf het Huis van Sint met een lampionnenoptocht, terug naar de Wilgenweard alwaar Sinterklaas weer op de boot stapt en de kinderen uitzwaait.

Corona
We kunnen er niet omheen, ook Sinterklaas dient rekening te houden met Corona. Papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, we hoeven u tijdens de activiteiten niet te controleren door middel van de coronacheck-app, maar vragen u wel om uw gezonde verstand te gebruiken! Kom niet te vroeg, stel u ruim op bij de Wilgenweard, langs de routes en op het plein en houd voldoende afstand van elkaar in het Huis van Sint. Zo zorgen we er samen voor dat het Sinterklaasfeest ook dit jaar weer onvergetelijk mooi zal zijn! 

De sinterklaascommissie is te vinden op Facebook, via: https://www.facebook.com/sinterklaasnijverdal/