Uitgaan & Cultuur

Online theatervoorstellingen voor basisscholieren en meet and greet

NIJVERDAL – Net voor de krokusvakantie keken de leerlingen van groep 3 en 4 van de Beatrixschool naar de swingende voorstelling PadaBoom! van theatergroep Drumdrumdrum. De voorstelling werd online getoond op het digibord in de klas.

“De kinderen waren heel erg geboeid en deden super enthousiast mee”, vertelt Janneke Meijer, cultuur- en taalcoach van ZINiN. “Dat heb ik gezien op de filmpjes die tijdens de voorstelling zijn gemaakt. Ze stelden ook veel vragen. Online voorstellingen zijn een goed alternatief voor de voorstellingen die anders voor de jeugd in het ZINiN Theater voor het voetlicht worden gebracht.”

Janneke merkt dat de culturele sector het wel erg moeilijk mee heeft. “Op deze manier steunen we toch nog een beetje de culturele sector die het momenteel erg moeilijk heeft. Bijkomend voordeel is dat de scholen zelf kunnen kiezen wanneer ze de voorstelling willen bekijken. En de kinderen zijn misschien ook minder geremd om tijdens de meet and greet vragen te stellen als ze in hun vertrouwde omgeving zitten. Dat is toch een heel andere ervaring dan met een artiest op het podium in het theater.”

Toch hoopt ze dat er weer optredens voor de basisschooljeugd in het theater mogelijk worden. “De sfeer is anders, het is echter!”