Uitgaan & Cultuur

Noabers voor Noabers maakt kinderen blij in vakantie

NIJVERDAL - Voor dit jaar heeft Noabers voor Noabers in samenwerking met Trefpunt minima weer een aantal momenten bedacht om tasjes rond te brengen aan kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Dit zijn kinderen die uit gezinnen komen die het niet zo breed hebben.

“Zo’n extraatje is vaak een superleuke verrassing. Dit is ons vorig jaar zo goed bevallen, dat we dit jaar graag nog een keer een ronde doen. De blijde gezichten bij het rondbrengen zijn goud waard”, zegt Erica Calkhoven.

Diverse ondernemers
“Vorig jaar heeft de ABN AMRO foundation tweemaal een tasjesmoment gesponsord, hierdoor konden we ze extra goed vullen. Ook dit jaar zijn ze bereid nog een keer weer te sponsoren. Samen met diverse ondernemers uit de gemeente Hellendoorn konden we er vorig jaar en kunnen we ook dit jaar er weer een heel mooi pakket van maken.”

Een ondernemer was dermate enthousiast dat hij de actie behoorlijk sponsorde. “Dit betekent dat wij samen met het bedrag van de ABN AMRO foundation nu al “twee keer een tasjes moment klaar hebben.” Dankzij een goede herverdeling zit er in alle tasjes ongeveer evenveel. En kunnen we in de voorjaarsvakantie (kinderen 0-5 jaar) en meivakantie (kinderen 6-10 jaar) in totaal zo’n 160 gezinnen blij maken.

Thema
Het thema dit jaar is ”lezen is een feest.” We zijn flink aan het sparen geweest en hebben een mooie boekenverzameling voor deze twee groepen. In elk tasje zit een boek. Dit om het lezen te promoten en om te laten zien, dat samen lezen ook heel leuk kan zijn. Ook hopen we dat kinderen hierdoor een nieuwe hobby, genaamd: lezen, ontdekken. In de tassen zitten daarnaast nog een aantal knutselspullen, iets te snoepen en iets van persoonlijke hygiëne.

Gratis kledingbeurs
De stichting heeft daarnaast nog een belangrijk nieuwtje te melden. “Wij hopen als Noabers voor Noabers dat we eind april/begin mei weer een gratis kledingbeurs kunnen houden voor mensen die bij ons bekend zijn en voor mensen die bij de Voedselbank lopen. Zij krijgen te zijner tijd dan een uitnodiging van ons”, laat Erica weten.

Uw reactie