Uitgaan & Cultuur

Muziek en gezelligheid in cafés en op straat: de Nacht van Nijverdal

NIJVERDAL – Het is een begrip in Nijverdal en ruime omgeving: de Nacht van Nijverdal. Al jarenlang is het gebruikelijk dat de dag na Hemelvaart het Nijverdalse centrum op z'n kop staat. Overal kraampjes met lekkere of leuke dingen en de nachtmarkt die tot in de late avonduurtjes duurt. Maar dat is lang niet alles, want in of buiten alle horecagelegenheden treden live-bands op: muziek overal! De gezamenlijke Nijverdalse Horeca pakt groots uit! Bezoekers komen bijna tijd te kort om overal te kijken en te luisteren.

Dit jaar is de Nacht op vrijdag 31 mei. Het westelijk deel van de Grotestraat wordt dan afgesloten, zodat er ruimte ontstaat voor een oergezellig evenement. Afgelopen jaar is de Grotestraat op de schop geweest, maar de Nacht van Nijverdal kan gewoon doorgaan ondanks de herinrichting!

Eigenlijk begint de nacht al in de middag, want vanaf 14.00 uur is er een een kindermiddag bij De Budde. In samenwerking met een professioneel kinderteam van Disco Dip (Icing on the Cake) en New York Pizza Nijverdal kunnen kinderen vanaf 14.00 uur een workshop pizza maken (bij New York Pizza) en/of cocktailglazen versieren en daarbij zelf (alcoholvrije)cocktails maken met allerlei knutselaccessoires bij De Budde op het terras.

Beide kinderactiviteiten duren ongeveer een klein half uur per keer. DJ Douwe zorgt ondertussen voor de feestelijke nummers voor jong en oud. Ouders, opa’s/oma’s, familie, vrienden kunnen op het terras zitten om wat te drinken, terwijl de kinderen vermaakt worden door het kinderteam. Omdat de ruimte per workshop beperkt is, is aanmelden noodzakelijk. Beide kinderactiviteiten kosten één munt per kind (en per pizza of cocktail). Het middagprogramma duurt tot 18.00 uur.

De échte Nacht van Nijverdal begint om 19.00 uur. DJ Lars is de gastheer van deze avond en zorgt voor de mooiste feestmuziek voor jong en oud. De avond wordt afgesloten met niemand minder dan Ruben van der Meer en DJ Dekker. Ruben van der Meer is naast zijn activiteiten op TV en in de theaters ook te boeken als MC/DJ. Hij draaide onder meer op grote festivals als Dance Valley, Sneakerz, Lowlands, Dutch Valley en in diverse clubs. Zijn performance is energiek met een hoog entertainmentgehalte! Voor wie het niet meer weet, hij maakte deel uit van het team van de Lama's.

Ook  bij De Gulle Goedzak is het feest. Daar staat een Snollebollekes Tribute op de planken en is er het Q-Music Foute Uur & Party DJ Erwin. Bij On the Rocks komt Trailer Trash Tremblers, bij Uncle Sam brengt de Uncle Sam Nacht van Nijverdal Band de sfeer er in. Murphy's heeft de Bottleneck Rockers op het podium en Toi Toi heeft 's middags een DJ en 's avonds X- Static & De Feestdirecteuren. Bij Sirtaki komt Bootz, bij De Kachel Straquerockt en bij In De Gauwe Geit komt Nope. Keus te over voor liefhebbers van muziek en gezelligheid! Toi Toi heeft overigens woensdagavond al een mega pubquiz met DJ en donderdag van 13.00 tot 19.00 uur een familiedag op het plein met kinderactiviteiten en RRD JC Crew.