Uitgaan & Cultuur

Mega groot Oktoberfest in manege 't Oale Spoor

HELLENDOORN – Voor de derde keer houdt hippisch centrum 't Oale Spoor een mega groot Oktoberfest.  Dit keer op zaterdag 19 oktober. Het feest in de manege begint om 20.00 uur en de entree is vijftien euro. De Reeperbahner Stimmungsmacher, Laredo en DJ Smally zijn de topartiesten die ongetwijfeld voor een geweldige feestsfeer gaan zorgen.

De organisatie bestaat uit een team van zes personen, waarvan iedereen zo zijn eigen taken heeft. “Zo is er iemand die connecties onderhoudt met bands, iemand die contact heeft met de drankenleverancier, iemand die zorgt voor de aankleding van de hal (de vlaggen en sfeermakers) en iemand die zich bezig houdt met de verwarming van de grote hal”, somt Freddy Knobben op. Zelf is hij verantwoordelijk voor de contacten met de pers en overige PR.

Hij vervolgt: “We zijn nu voor de derde keer met het Oktoberfest aan de gang. Drie jaar terug toen de nieuwe hal klaar was, vonden we dat we die vaker moesten gebruiken dan alleen voor hippische toernooien. De grote dure hal stond te vaak leeg. Dat is ook de oorspronkelijke gedachte achter dit grote feest.” Verleden jaar kwamen er achthonderd bezoekers; Knobben hoopt dit jaar op meer. “We hebben een capaciteit voor vijftienhonderd personen. We zetten van die grote gezellige biertafels neer. En natuurlijk ook statafels.”

De feestgangers komen uit de gemeente Hellendoorn, maar ook wel uit de regio. “Tachtig procent van de bezoekers was verleden jaar gekleed in lederhosen en dirndljurken. Echt super leuk!” Het Helderse Oktoberfest verschilt bijna niet van de grote feesten in Duitsland. Om de topartiesten, die op de feestavond optreden, naar Hellendoorn te krijgen is de organisatie een jaar geleden al begonnen om hen te contracteren.

“Alle buren in de omgeving van de manege zijn uitgenodigd. Dat zijn er meer dan honderd; ze hebben allemaal twee vrijkaarten gekregen. Want het is door onze activiteiten soms best druk in de buurt en daar kunnen ze wel eens last van hebben. Op deze manier komen we hen een beetje tegemoet”, vertelt Knobben.

Groepen van tien personen en meer hoeven geen statiegeld te betalen voor hun eerste volle bierpul. Iedereen die wel eens de sfeer van een Oktoberfest wil proeven zonder daarvoor de grens over te hoeven gaan, kan zich daarin onderdompelen op zaterdagavond 19 oktober in manege 't Oale Spoor. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera in Hellendoorn en Primera in Nijverdal. Info op Facebook Oktoberfest Hellendoorn.