Uitgaan & Cultuur

'Leuke Vente Vereniging Hellendoorn': Reünie met muziek uit de jaren tachtig:

HELLENDOORN – Op zaterdag 30 november gaat oude tijden herleven in 't Schoap (de Lantaarn) in Hellendoorn. Compleet met brommers en muziek uit de jaren tachtig zorgen de mannen van LVVH voor een goed feest! Een reünie en een ode aan de LVVH.

De LVVH staat voor De Leuke Vente Vereniging Hellendoorn. Een groep jongens, inmiddels mannen, bestaande uit Jan Olthof, Henk Lohuis, Hennie Dijkstra, Jos van de Berg (overleden in ’82), Albert Harmsen, Johan Smalbrugge, Henri Nekkers en Jan Vosman. Als vijftienjarige jongens hadden ze in het begin van de jaren zeventig een gedeelde passie: crossen op de brommer. Niet veel later noemden ze zichzelf de LVVH en werd in hun stamkroeg Café Olthof het idee geboren om feestjes te organiseren voor de jongelui uit Hellendoorn. Die feestjes zullen velen zich nog zeker herinneren.

De wilde feesten stonden bekend om de gekkigheid die eromheen werd georganiseerd. Zoals de verkiezing van de leukste van de avond, playbackoptredens van artiesten uit de hele wereld en ludieke verlotingen. Maar echte bekendheid kregen de jongens toen ze zelf de muziekstudio in gingen...

Ter ere van de feesten rondom negenhonderd jaar Hellendoorn gingen de Leuke Vente de muziekstudio in, samen met band Tickle. Ze namen drie nummers op die bij de jongeren van nu nog bekend zijn: Bie ’t Schoap ant Schap, 900 joar Heldern en het Helders Volkslied. De single werd destijds goed verkocht en de opbrengst ging naar het goede doel.

De kinderen van deze inmiddels 65-jarige mannen hebben altijd veel gehoord over de mooie feesten die vroeger werden georganiseerd. Dat bracht ze op het idee om zélf een feest te organiseren ter ere van hun vaders. En zo is de LVVH-reünie geboren: een feest voor iedereen die het leuk vindt om een vleugje op te vangen van die mooie tijd lang geleden. DJ Henk Laing zorgt voor bekende nummers uit de jaren tachtig en de Leuke Vente zelf zijn er ook!

Zaterdagavond 30 november bij ’t Schoap in Hellendoorn. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Het feest begint om 20.30 uur.