Uitgaan & Cultuur

Lancering historische wandelroutes door Hellendoorn

HELLENDOORN - In museum Erve Hofman zijn vrijdagmiddag door burgemeester Raven twee historische, digitale wandelingen gelanceerd. Een gezelschap van zo’n vijftien mensen hebben vervolgens een deel van de routes gelopen in gezelschap van Klepperderk. Onderweg declameerde Tineke van Buren een viertal gedichten van de Hellendoornse streektaaldichteres Johanna van Buren.

Het Klepperderkpad en de Johanna van Burenwandeling kunnen als app gratis worden gedownload op een smartphone en zijn geheel coronaproof. Alle informatie staat op de mobiel: routes, afbeeldingen en korte, informatieve teksten die je zowel kunt lezen als beluisteren.

Het maken van de wandeling en de bijbehorende flyer wordt financieel ondersteund door Rabobank Noord en West Twente. Ook draagt de bank bij aan het verbeteren en vernieuwen van de digitale presentatie. Tijdens de bijeenkomst overhandigde Jacqueline Mollink een cheque van 7.500,- euro aan Leo Hegeman, voorzitter van Oald Heldern De Noaberschop.

Het Klepperderkpad voert langs monumenten, standbeelden en historische plekken in het dorp. De Johanna van Burenwandeling neemt de wandelaar mee naar plaatsen die voor de dichteres van belang waren en waarover zij dichtte. In de app zijn fragmenten van haar werk te horen. De voettochten zijn samengesteld door Oald Heldern De Noaberschop. Het werkt heel eenvoudig en is gratis: open de App-store op je smartphone, zoek op izi.TRAVEL, installeer de app, zoek op Hellendoorn.