Uitgaan & Cultuur

Kerstboominzameling van Wibbelink en Odink loopt boven verwachting

NIJVERDAL – Nu de gemeente in verband met de geldende coronamaatregelen geen kerstboominzameling houdt, hebben de Nijverdalse bedrijven Wibbelink en Odink het voortouw genomen om mensen te helpen op een nette manier van hun 'uitgeklede' kerstbomen af te komen.

Op dinsdag 5 en woensdag 6 januari konden zowel bij Wibbelink aan de Parallelweg als bij tuincentrum Odink aan de Rijssensestraat bomen ingeleverd worden. Ivo van der Zeyden schat dat er dinsdag zeker zo'n honderd bomen zijn ingeleverd en woensdag ook weer een hele stapel. 

Positieve reacties
Herman Wibbelink kwam met het idee van de bomeninzameling. Hij schat het totale aantal aan de Parallelweg op zeker driehonderd kerstbomen. Er waren er ook veel verkocht. Kerst was echt een hype dit jaar. “Veel mensen hebben niet de ruimte om hun boom kwijt te raken, niet in de tuin of open haard, en ik was bang dat er veel in de bosjes zouden belanden. En dat wil je niet. Met Odink werken we geregeld samen en zodoende hebben we bedacht de bomen naar hun vaste groenverwerker in Goor te brengen waar ze versnipperd worden. De bomen worden van hier naar de snoeiafval silo van Odink gebracht. En het is leuk dat we zoveel positieve reacties krijgen.”

Verschillende manieren
Ook bij het tuincentrum zijn al de nodige kerstbomen afgeleverd. Marietje Odink zegt dat ze het leuk vindt om te zien hoe de mensen met hun boom aankomen. “In de auto. Soms achter de fiets, soms in een bolderkar, kruiwagen of zelfs in een wandelwagen. Echt grappig en we maken dan ook een praatje.” Verder vertelt ze dat ze blij is dat er buiten voor de zaak bloemen verkocht mogen worden. “Een beetje kou kunnen bloemen goed verdragen.” Tevens wordt de parkeerplaats van tuincentrum Odink opnieuw bestraat en uitgebreid. Het asfalt was na 40 jaar wel aan vernieuwing toe.

Doe-het-zelf kant
Ook Herman Wibbelink zegt het fijn te vinden dat zijn zaak gedeeltelijk (voor dierbenodigdheden) open mag zijn. “En verder maken we van de nood een deugd door de doe-het-zelf kant van de winkel opnieuw in te richting. Met een nieuwe routing maken we dat overzichtelijker.”

Uw reactie