Uitgaan & Cultuur

Kaartverkoop voor Heksendorp Hellendoorn start donderdag

HELLENDOORN – De kaartverkoop van Heksendorp Hellendoorn start deze week, op donderdag 10 oktober. Dit jaar is er zelfs een combiticket te koop voor de evenementen Bike Mania en de Spannende Tocht. De organisatoren van Heksendorp Hellendoorn waarschuwen wel: de kaartjes voor de Spannende Tocht gaan ieder jaar als warme broodjes over de toonbank. Wees er dus snel bij.
Bike Mania is een nieuwe activiteit tijdens Heksendorp Hellendoorn. Op vrijdag 18 oktober mogen de deelnemertjes hun fiets zo mooi mogelijk versieren en zich verkleden als heks of ander griezeltje, om zo mee te doen aan deze superleuke versierde fietstocht. Zet je voeten maar op de pedalen en fiets mee door het Heksendorp.
Tijdens de Spannende Tocht werden de heksen in het verleden door Hadas het bos in gelokt en voerde de Spannende Tocht door de duistere bossen rondom Hellendoorn. Nu blijven de heksen in en rond het dorp, lopen ze door smalle steegjes, spannende bosjes en belanden ze uiteindelijk op de Hofmansweide, waar de tocht ook van start gaat. Het wordt er echter niet minder spannend om, want de schrijver Jasper de Bruijn van podiumproductiebedrijf Xapp heeft een heel bijzonder verhaal bedacht. Achter de schermen is al met de heksen geoefend in het dorp, waar tijdens de Spannende Tocht heel wat heksen op geheimzinnige wijze zullen verdwijnen. Het mag duidelijk zijn, ondanks het feit dat Hadas er niet meer is, wordt het toch een magisch spannende week. De combiticket kost in de voorverkoop 6,50 euro, online 7,30 euro en een combi-ticket Bike Mania-Spannende tocht acht euro of 8,80 euro online. Kaarten zijn te koop bij Primera Hofman in Hellendoorn, bij Tourist Info in Nijverdal of online.
Uiteraard hebben de heksen ook dit jaar weer een strak vliegschema, houden ze de kaartverkoop scherp in de gaten en zorgen ze ervoor dat er geen ongeregeldheden voorkomen tijdens de puzzelspeurtocht, zodat alle letters netjes verzameld kunnen worden. Voor meer informatie hierover kun je kijken op www.heksendorphellendoorn.nl.