Uitgaan & Cultuur

Jubilerend Dauwpop beleefde prachteditie

Kaiser Chiefs. Fotograaf: Bart Heemskerk.
Kaiser Chiefs. Fotograaf: Bart Heemskerk.

HELLENDOORN – Maar liefst 25 kaarsjes mocht Dauwpop dit jaar uitblazen. Wie jarig is trakteert en dat deed het festival in de bossen van Hellendoorn met een uitgekiende line-up voor jong en oud, een fraai versierd festivalterrein en mooi weer voor iedere bezoeker.

Met namen als Nothing But Thieves, De Staat, Kaiser Chiefs, Balthazar, Wende en Fatal Flowers kwam de liefhebber van alternatieve pop en rock ruimschoots aan zijn of haar trekken. De CAPE Party Pit was zoals eigenlijk al jaren het domein van rappers en producers die de voorhoede vormen van de urban scene in Nederland en ook op het gebied van popmuziek viel er met acts als Rondé, Ronnie Flex & Deuxperience, Kraantje Pappie, Merol en Nielson viel er genoeg te zien.

De brede programmering voor zo ongeveer alle leeftijden in combinatie met de fraaie aankleding op de bijzondere festivallocatie in de bossen van Hellendoorn blijkt de laatste jaren een absolute succesformule. Dauwpop was dan ook net als de vier voorgaande edities uitverkocht, dit jaar nog eerder dan anders.

“Volgend jaar zeker weer!”, aldus festivaldirecteur Rob Telgenkamp. “Ik ben sinds dag één verbonden aan het festival en elk jaar is het weer een uitdaging. We doen eigenlijk alles zelf en dan is zo’n dag organiseren best veel werk. Maar als de dag dan zo mooi uitpakt met een terrein vol blije liefhebbers dan is dat allemaal de moeite meer dan waard.”

Dat er een volgende editie gaat komen staat dus vast. Op Hemelvaartsdag 21 mei 2020 is de 26e editie van Dauwpop.