Uitgaan & Cultuur

Infobijeenkomst over nieuwe Studiekring 50+

Infobijeenkomst over nieuwe Studiekring 50+

NIJVERDAL - Op woensdag 22 januari 2020 om 09.30 uur houdt de ZINiN Bibliotheek Nijverdal een informatiebijeenkomst over een nieuwe Studiekring 50+. Deze studiekring is bedoeld voor 50-plussers, die hun geest actief willen houden en nieuwe dingen willen ontdekken. Tijdens de bijeenkomsten van de Studiekring kunnen de deelnemers zich in allerlei onderwerpen verdiepen, kennis en gedachten met elkaar uitwisselen en leeftijdgenoten ontmoeten. Geschikt voor mensen die de wereld om zich heen willen ontdekken.

Wat is de Studiekring?
De deelnemers aan de Studiekring komen om de week of om de veertien dagen bij elkaar om met elkaar van gedachten te wisselen over zelf gekozen onderwerpen, maar ook om eigen ervaringen of inzichten te bespreken, waarbij men zich vooral niet moet laten afschrikken door het woord ‘studie’. Tijdens een informatiebijeenkomst bepalen de deelnemers waar de Studiekring over gaat discussiëren, welke onderwerpen men graag wil bespreken en op welke tijden en hoe vaak de Studiekring bij elkaar gaat komen. Er wordt gekeken naar welke informatie behoefte is en hoe er op de maatschappelijke ontwikkelingen ingesprongen kan worden.


Doel van de Studiekring
Naast het delen van informatie, leren de deelnemers andere mensen kennen, verdiepen zich met hen in allerlei onderwerpen en doen nieuwe kennis en inzichten op. Onderwerpen als voeding, veiligheid, geschiedenis, wonen, milieu en reizen zijn vaak populair, komen vaak in het nieuws en spreken tot de verbeelding.


Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor deze informatiebijeenkomst Studiekring via R.J. Lueks van de ZINiN Bibliotheek: renelueks@zinin.com of telefonisch via 0548-613342.