Uitgaan & Cultuur

Hulsen loopt uit voor sportieve, leerzame en gezellige wandeltocht

HULSEN – VV Hulzense Boys hield afgelopen vrijdagavond met groot succes een wandel- pubquiz. 52 teams, zo'n tweehonderd personen liepen het vuur uit hun wandelschoenen en losten onderweg per ronde ook een aantal vragen op.

“Ik had de vragen deze keer bewust niet zo moeilijk gemaakt”, vertelt organisator Herman Beltman. “De teams hadden wel zes tot zeven antwoorden goed. De winnaars hebben de prijzen, beschikbaar gesteld door de sponsors al thuisbezorgd gekregen.” 

Alle deelnemers gaven aan dat ze blij waren dat er eindelijk weer wat te doen was. En ze zagen het als een echt uitje. Over blaren klaagde niemand. Sommigen hadden eerst nog wel getwijfeld of ze zouden komen in verband met weer. Maar toen bleek dat de regenbuien voorbij waren en het een rustige, mooie avond werd vonden ze het fijn om te gaan lopen. Het was een gemêleerd gezelschap. Sportieve ouderen, jongeren, kinderen en aardig wat honden tippelden de vijf kilometer mee. Een baby reed mee in de wandelwagen. 

De tocht was uitgezet met pijlen. Onderweg was een aantal pijlen door 'grappenmakers' de verkeerde kant opgezet, maar de organisatie had dat snel in de gaten en weer geregeld. In het openluchttheater op de helft van de 4,8 kilometer lange tocht kregen de deelnemers een drankje en een hapje aangeboden om daarna gesterkt weer verder te wandelen. Wat vooral opviel was het enthousiasme en de gezelligheid. Een van de eerste groepjes die aankwam in het theater noemde de tocht 'uitdagend'. Het was niet hun eerste wandelpuzzeltocht, ook met de tocht van N Joy hadden ze al meegelopen. Zij hadden alle vragen opgelost behalve het anagram van een dierennaam 'witnes', het moest wisent worden. 

Het vervolg van de route liep langs en de sportvelden en langs de Wilgenweard. Wie niet om wilde lopen, kon zelfs met een bootje de Regge over gezet worden. Wat de organisatie met de tocht verdiende, toch weer 550 euro, heeft de Stichting Handicamp al gekregen. De kans is groot dat er nog vaker een puzzel- wandeltocht gehouden wordt, want de organisatie heeft alleen maar positieve reacties gekregen en is 100 procent tevreden.