Uitgaan & Cultuur

Herfstmarkt in Het Centrum; lekker snuffelen en smullen!

NIJVERDAL - Door het hernieuwde enthousiasme van veel mensen kan er op betrekkelijk korte termijn een Herfstmarkt gehouden worden in Het Centrum. Op zaterdag 30 oktober van 9.30 tot 14.30 uur komen de heerlijke geuren van net gebakken oliebollen bezoekers en passanten al te gemoed.

“In september zijn we met de Creagroep weer voor het eerst bij elkaar gekomen”, begint Tineke Rodenburg. “Iedereen was blij elkaar weer te zien en aan de slag te kunnen gaan. Het was al zolang geleden dat er iets gebeurd was. Maar de Kerkmarkt is altijd de tweede zaterdag voor Pasen. Dat duurt dus nog wel even. Zo kwamen we op het idee van een Herfstmarkt.”

En dat idee sprak meerdere mensen aan. Op de Herfstmarkt zijn dus niet alleen de fraaie najaarskransen van gedroogde hortensia's, hazelnoten, dennenappels en boomschors te koop. “Trouwens”, laat Tineke weten “na een oproep in de nieuwsbrief meldden zich al vijf nieuwe mensen om mee te doen. In groepjes maken we met een voorbeeld kransen onder leiding van een ervaren bloemschikker.”

Kees Amelink heeft tijdens de coronatijd een flinke verzameling boeken bijeengekregen en daarmee komt hij graag naar de markt. Ook de man met de lp's komt met zijn uitgebreide verzameling. En dan de al eerdergenoemde oliebollenbakkers, buiten. De beheerder/koster van Het Centrum werd blij van iedereen die samen wat wilde organiseren, dat er weer wat reuring kwam, en bood spontaan aan voor soep, koffie, thee en drankjes te zorgen. Bij koffie hoort koek en appeltaart en die worden door gemeenteleden op professionele wijze gebakken. Alweer genieten dus!

De Herfstmarkt is iets kleiner in omvang dan de Kerkmarkt en ruim opgezet. En de organisatie zorgt ervoor dat alles volgens de op dat moment geldende coronaregels verloopt. “Want we vinden het heel leuk om te organiseren, maar ook best spannend. Gaan we werken met de coronacheck app? Zetten we mandjes bij de ingang om het aantal bezoekers te reguleren en binnen de perken te houden? We weten het nu nog niet”, zegt Tineke namens de organisatie. Wat wel bekend is, zijn de goede doelen waar de opbrengst van de Herfstmarkt naar toe gaat. Het batig saldo komt gedeeltelijk ten goede aan de Protestantse Gemeente (PG) Nijverdal en een ander deel is bestemd voor een zendingsproject van twee oud-gemeenteleden van de PG Nijverdal.