Uitgaan & Cultuur

Heerlijke middag voor peuters in ZINiN Bibliotheek

Nijverdal - Zaterdag 8 februari belooft een heerlijke middag in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal te worden voor de peuters. In het kader van de Nationale Voorleesdagen zijn er tijdens deze speciale Peutermiddag allemaal leuke dingen te doen met het thema ‘In de Wolken’.

Zo is er de speciale muzikale voorstelling ‘Wolk’, wordt er een speurtocht georganiseerd door de bieb en wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar 2020: ‘Moppereend’. De peutermiddag begint om 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Afhalen kaarten voor ‘Wolk’
Wat nieuw is ten opzichte van vorig jaar is dat vanwege de verwachte belangstelling de gratis kaarten voor de muzikale voorstelling ‘Wolk’ vooraf afgehaald dienen te worden. Dit kan vanaf vrijdag 24 januari bij de Tourist Info op de begane grond van de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal.

Voorlezen, knutselen en een speurtocht
Het wolkenvrouwtje zit de hele Peutermiddag klaar in de ZINiN Bibliotheek om voor te lezen uit het Prentenboek van het jaar 2020: ‘Moppereend’. Een eend die gedurende het boek van mopperig naar heel chagrijnig gaat. De andere dieren proberen haar op te vrolijken, maar worden aangestoken door de moppereend. Hoe het afloopt? Het wolkenvrouwtje gaat het vertellen. Ook raakt moppereend de weg kwijt en kunnen de peuters hem met een speciale speurtocht helpen om de weg terug te vinden. Daarnaast kan er ook een leuke ‘wolkenhoed’ geknutseld worden.